O casă în care a locuit scriitoarea J.K. Rowling a fost vândută. Cât a valorat locuinţa cu opt dormitoare - FOTO

O casă din Edinburgh în care scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", a locuit înainte de a se muta la Londra, a fost vândută în mai puţin de trei săptămâni după ce a fost scoasă la vânzare.

158 afișări
Imaginea articolului O casă în care a locuit scriitoarea J.K. Rowling a fost vândută. Cât a valorat locuinţa cu opt dormitoare - FOTO

O casă în care a locuit scriitoarea J.K. Rowling a fost vândută. Cât a valorat locuinţa cu opt dormitoare (Imagine: www.bbc.co.uk)

Potrivit agenţiei imobiliare Rettie, tranzacţia a fost realizată pentru 2,7 milioane de euro (2,2 milioane lire sterline).

Ea a fost vizualizată de 16.000 de utilizatori unici pe site-ul agenţiei Rettie.

J.K. Rowling s-a mutat din această casă - denumită Merchiston - în anul 2009. Scriitoarea a locuit acolo alături de soţul ei, doctorul Neil Murray, şi cei trei copii ai ei, informează bbc.co.uk.

Casa Merchiston, construită din piatră, are două etaje, opt dormitoare şi un birou propriu.

Ea se află într-una dintre zonele rezidenţiale din Edinburgh.

În vârstă de 47 de ani, J.K. Rowling, care, înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter", era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici