O femeie a mers la o bancă mare pentru un credit. Motivul ULUITOR pentru care cererea i-a fost refuzată

NatWest, o bancă din Marea Britanie, a prezentat scuze şi a plătit daune compensatorii unei femei după ce un reprezentant al băncii a refuzat să îi accepte un împrumut. Motivul prezentat de angajat a fost că femeia este vegană, relatează The Guardian.

13961 afișări
Imaginea articolului O femeie a mers la o bancă mare pentru un credit. Motivul ULUITOR pentru care cererea i-a fost refuzată

O bancă a refuzat să acorde un împrumut unui client din motive de nutriţie

În luna ianuarie, o femeia a cerut un împrumut pentru a acoperi costurile unui curs de nutriţie vegană, dar NatWest a refuzat. „I-am spus că sunt vegană”, spune femeia pentru BBC Radio Bristol. „Apoi, funcţionarul mi-a spus că toate persoanele vegane ar trebui să primească un pumn în faţă”, continuă femeia.

Funcţionarul de la NatWest a susţinut că un grup de activişti vegani a desenat cu creta pe asfaltul din faţa casei sale. Bărbatul se simţea atacat personal de aceste desene, unele dintre acestea având mesajul „prieteni, nu alimente”.

„Atunci când apelezi la o companie aşa de mare ca NatWest, nu te aştepţi să primeşti un astfel de răspuns”, afirmă femeia. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al băncii a prezentat scuze şi a descris comentariile făcute de angajat drept „total nepotrivite”.

Femeia a primit daune compensatorii în valoare de 185 de lire sterline şi suma de 400 de lire sterline pentru cursurile de nutriţie vegană.

Chiar dacă astfel de comportament este inacceptabil, aceasta este totuşi o victorie pentru cei 600.000 de vegani aflaţi pe teritoriul Regatului Unit. De asemenea, NatWest a promis că „un astfel de incident nu se va mai întâmpla niciodată”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici