A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

George Mendonsa, marinarul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie, a murit la vârsta de 95 de ani, transmite The Independent. Bărbatul suferea de o afecţiune a inimii.

27782 afișări
Imaginea articolului A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

A murit omul din una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

În imagine apar doi tineri care se sărută în Times Square, New York, pe 14 august 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, Mendonsa era marinar, iar fotografia a simobilizat bucuria unei naţiuni la finalul unuia dintre cele mai sângeroase conflicte armate din istorie. 

Fotografia a fost făcută de Alfred Eisenstaedt şi publicată ulterior în revista Life.

Timp de mulţi ani, identităţile celor doi tineri nu au fost cunoscute. Mendonsa a susţinut imediat după ce imaginea a devenit celebră că el este cel care apare în ea, dar multă lume nu l-a crezut. Ulterior acest lucru a fost confirmat cu ajutorul noilor tehnici de recunoaştere facială. Tânăra din fotografie este Greta Zimmer Friedman.

Femeia lucra ca asistentă a unui dentist la momentul respectiv şi nu îl cunoştea pe Mendonsa. Gestul lui a fost unul spontan. Friedman a murit la vârsta de 92 de ani, în 2016.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici