O femeie din Suedia reclamă că poliţia i-a modificat în Photoshop fotografia din paşaport. Caricatura care i-a apărut în document. FOTO

Annika Hernroth-Rothstein pretinde că fotografia realizată la secţia de poliţie ar fi fost editată pentru a se conforma imaginii stereotipe despre evrei. Autorităţile suedeze investighează cazul, deşi susţin că de vină pentru distorsionarea imaginii ar putea fi umbrele, potrivit Daily Mail.

3752 afișări
Imaginea articolului O femeie din Suedia reclamă că poliţia i-a modificat în Photoshop fotografia din paşaport. Caricatura care i-a apărut în document. FOTO

O evreică din Suedia reclamă că poliţia i-a modificat în Photoshop fotografia din paşaport

Femeia a declarat că fotografia de pe cardul de identitate şi de pe paşaport a fost modificată pentru a oferi o reprezentare caricaturală a nasului coroiat asociat în mod stereotip şi rasist evreilor, a relatat Daily Mail. Aceasta a adăugat că s-a simţit umilită de situaţie, cu atât mai mult cu cât ar fi văzut poza dupăce a fost realizată şi atunci arăta perfect normal. Pretinde că personalul şi-ar fi putut da seama de originile ei evreieşti după nume şi după Steaua lui David care figura pe unele acte de angajare.

„Mi-aş dori să fi reacţionat mai devreme, dar nu m-am simţit în stare atunci şi am pus pur şi simplu documentele într-un sertar”, a mărturisit femeia. „Uneori e nevoie ca cineva să confirme o idee pe care ai avut-o ca să înţelegi că reacţiile tale sunt întemeiate.”

Poliţiştii au transmis că iau situaţia în serios, cu toate că fotografia ar putea arăta diferit de realitate din cauza umbrelor sau rezoluţiei slabe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici