O leoaică şi-a făcut un selfie în jungla din Kenia

  • Un selfie făcut de o leoaică din Kenia a devenit viral
  • Fotografia a fost surprinsă întâmplător de un fotograf profesionist
  • În ultimii ani au apărut tot mai multe selfie-uri realizate de animale în sălbăticie
1706 afișări
Imaginea articolului O leoaică şi-a făcut un selfie în jungla din Kenia

O leoaică şi-a făcut un selfie în jungla din Kenia

O leoaică tânără, curioasă, şi-a făcut din greşeală fotografii jucându-se cu camera foto a unui fotograf. Fotografiile neobişnuite au fost făcute în Rezervaţia Naţională Masai Mara din Kenya, scrie CGTN.

Nu este prima dată când un animal sălbatic ajunge la aparatul foto şi îşi face singur o fotografie. De altfel, în 2014, un astfel de selfie a făcut obiectul unui proces privind drepturile de autor asupra unei fotografii realizate de o maimuţă macac în Indonezia.

Fotografia a fost realizată de maimuţa macac după s-a întins şi i-a luat aparatul unui fotograf britanic. După mai multe procese, în 2014, o instanţă de judecată a decis că maimuţa a făcut ea însăşi fotografiile, făcându-le domeniu public. Acum toată lumea se poate bucura în mod liber de zâmbetul ei irezistibil.

Un selfie „bun” al faunei sălbatice este considerat de specialişti o fotografie în care nu există contact între un animal şi un om, iar animalul nu este ţinut în captivitate pentru a fi folosit pentru poze.

Deşi este posibil ca animalele de companie să facă selfie-uri atingând ecranul unui smartphone, pentru animalele mai exotice, a fost creată o metodă inteligentă. Se numeşte captarea camerei, ceea ce înseamnă că fotografia este făcută atunci când animalul atinge sau se apropie de un dispozitiv de detectare a mişcării lângă obiectiv. Este un truc total sigur şi neinvaziv şi surprinde chiar şi pe cei mai periculoşi prădători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici