O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, ar putea fi produsă la Hollywood de companiile Imagine Entertainment - condusă de Brian Grazer şi Ron Howard - şi LBI Entertainment - condusă de Julie Yorn.

255 afișări
Imaginea articolului O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

Acţiunea celebrului roman este plasată într-o societate distopică, în care se instalează o stare de paranoia generalizată. Propaganda, supravegherea, controlul minţii şi cultul personalităţii - concepte întâlnite în state totalitariste precum Germania nazistă şi Uniunea Sovietică stalinistă - au atins culmi de neegalat în acest roman scris în 1948 şi publicat în 1949, informează hollywoodreporter.com.

Romanul prezintă viaţa personajului Winston Smith, care, deşi lucrează pentru o agenţie guvernamentală denumită Ministry of Truth (Ministerul Adevărului), se lasă cuprins, în secret, de dorinţa unei rebeliuni (ca şi de dorinţa unei aventuri amoroase interzise). Ideile prezentate în roman au căpătat, de-a lungul anilor, o influenţă considerabilă în domeniul politicii şi al artei, iar numele autorului este folosit adeseori cu valoare de adjectiv (orwellian).

Shepard Fairey, artistul de stradă cunoscut probabil cel mai bine pentru crearea posterului cu Barack Obama intitulat "Hope", a avut un rol decisiv în aducerea acestui proiect cinematografic în atenţia directorilor companiilor Imagine Entertainment şi LBI Entertainment şi ar putea deveni unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Imagine Entertainment şi Shepard Fairey doreau să obţină de la fundaţia George Orwell drepturile de ecranizare a romanului "1984" în momentul în care au aflat că şi Julie Yorn încerca acelaşi lucru. Cele două companii de producţie au decis să le achiziţioneze împreună.

Producătorii de la Hollywood se află în prezent în căutarea unui scenarist care să adapteze romanul, înainte de a se adresa unuia dintre marile studiouri.

Romanul "1984" a cunoscut deja câteva adaptări pentru televiziune şi marele ecran, cea mai recentă dintre acestea fiind o versiune cinematografică regizată în anul 1984, de Michael Radford, în care rolurile principale au fost jucate de John Hurt, Richard Burton şi Suzanna Hamilton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici