O "strălucire fantomatică" înconjoară sistemul nostru solar. Lumina provine din surse necunoscute

  • O "strălucire fantomatică" înconjoară sistemul nostru solar, spun oamenii de ştiinţă, şi nu sunt siguri de unde provine.
  • Lumina misterioasă ar putea fi rezultatul unei structuri necunoscute din vecinătatea noastră cosmică
21340 afișări
Imaginea articolului O "strălucire fantomatică" înconjoară sistemul nostru solar. Lumina provine din surse necunoscute

Sursa foto: NASA

Luminozitatea slabă continuă chiar şi atunci când sursele de lumină aşteptate sunt sustrase, spun oamenii de ştiinţă. Într-un nou studiu, aceştia au sustras lumina care provine din surse cunoscute, cum ar fi stelele şi galaxiile, şi au descoperit că a rămas ceva.
 
Cantitatea de lumină este minusculă: echivalentul a zece licurici răspândiţi pe întregul cer. Dar oamenii de ştiinţă sunt totuşi miraţi de această strălucire şi încă nu au aflat exact de unde provine.
 
Oamenii de ştiinţă au făcut această descoperire folosind 200.000 de imagini luate de Telescopul spaţial Hubble al Nasa. Ei au căutat apoi orice strălucire de fond, eliminând toată lumina aşteptată, potrivit Independent.
 
Oamenii de ştiinţă au speculat că strălucirea ar putea fi rezultatul unei structuri necunoscute din sistemul nostru solar. Aceasta ar putea include o sferă de praf care este formată din comete care cad în sistemul solar şi care reflectă lumina solară.
 
În 2021, sonda New Horizons a constatat, de asemenea, că există o cantitate mică de lumină de fond în sistemul solar. Acea lumină rămâne, de asemenea, neexplicată, iar posibilele explicaţii sugerate au inclus totul, de la un set ascuns de galaxii îndepărtate până la materia întunecată în descompunere.
 
Totuşi, lumina detectată de New Horizons a fost mai puţin intensă decât cea găsită în imaginile Hubble. Acest lucru s-ar putea datora faptului că New Horizons se afla la o distanţă mai mare, la aproximativ 4 sau 5 miliarde de mile de Soare.
 
Acest lucru îi face pe cercetători să creadă că lumina provine din interiorul sistemului nostru solar aflat în apropiere. Luate împreună, cele două descoperiri sugerează că sistemul solar ar putea include un element care nu a fost măsurat anterior.
 
Descoperirile sunt raportate în noile lucrări publicate în The Astronomical Journal şi The Astrophysical Journal Letters.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici