Oferte de Crăciun pe Valea Prahovei - de la 260 lei la 1.430 lei, pentru patru noţi de cazare

Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit de Crăciun oferte care pornesc de la 260 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare la o pensiune din Sinaia şi ajung la 1.430 de lei la un hotel de patru stele din staţiune. De Revelion, preţurile sunt de două sau de trei ori mai mari.

1701 afișări
Imaginea articolului Oferte de Crăciun pe Valea Prahovei - de la 260 lei la 1.430 lei, pentru patru noţi de cazare

Oferte de Crăciun pe Valea Prahovei - de la 260 lei la 1.430 lei, pentru patru noţi de cazare (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

La Sinaia, una dintre cele mai căutate staţiuni româneşti pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, preţul unei vacanţe de Crăciun la un hotel de patru stele porneşte de la 1.380 de lei pentru trei nopţi de cazare în cameră dublă cu cină festivă pentru două persoane în seara de Crăciun şi ajunge până la 3.000 de lei pentru cinci nopţi de cazare într-un apartament.

Pachetele turistice includ cazare, mic dejun în sistem bufet suedez şi cina festivă de Crăciun, care este calculată la 250 de lei de persoană. Turiştii pot însă renunţa la cina festivă, banii fiind scăzuţi din preţul pachetului turistic. Hotelul a pregătit colinde şi cadouri pentru seara de Ajun, spectacol de muzică populară, iar familiile cu copii îi pot lăsa pe cei mici, de Crăciun, într-un spaţiu de joacă special amenajat unde pot servi masa, având un meniu adaptat lor, totul pentru 100 de lei. De asemenea, turiştii au acces la jacuzzi, piscină, saună uscată sau umedă şi la sala de fitness.

Tot la Sinaia, un alt hotel de patru stele are o ofertă de Crăciun de 1.430 de lei pentru o cameră dublă, fiind incluse patru nopţi de cazare, mic dejun în sistem bufet suedez, dejun festiv de Crăciun, program artistic, cină în seara de 26 decembrie cu program artistic.

Cei cu un buget mai mic pot alege hotelurile de două sau trei stele, unde preţurile scad considerabil. Astfel, la un hotel de trei stele din Sinaia un pachet turistic cu trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă de Crăciun costă 375 de lei de persoană, iar cei care vor să petreacă patru nopţi vor plăti 500 de lei de persoană. Gazdele vor pregăti pentru cina de Crăciun gustare tradiţională cu slănină, jumări, tobă, dar şi sarmale cu mămăligă şi pomana porcului. Ca desert se va servi cozonac, iar vinul ales pentru oaspeţi este românesc.

La un alt hotel de trei stele camera dublă pentru patru nopţi costă 1.040 de lei, oaspeţii primind şi mic dejun, dejun festiv de Crăciun şi cina în sistem bufet în 26 decembrie, cu program artistic.

La fel ca şi anii trecuţi, şi anul acesta cele mai ieftine şi cele mai căutate sunt vilele şi pensiunile. La Sinaia, acestea pot fi închiriate de grupuri de persoane, sau în acelaşi regim ca hoteluri. Vilele care pot fi închiriate în întregime şi care au de obicei între 10 şi 20 de locuri de cazare au fost în mare parte închiriate de grupuri de turişti care de mai mulţi ani obişnuiesc să facă acest lucru.

Cei care nu merg la munte cu grupul de prieteni şi care nici nu au un buget foarte mare găsesc, pentru Crăciun, cazare la preţuri sub o sută de lei de persoană. O pensiune de trei margarete, spre exemplu, închiriază camere cu 65 de lei de persoană pe noapte în perioada Crăciunului. Cei care aleg un pachet de patru nopţi de cazare vor plăti 260 de lei de persoană. Copiii sub şase ani au gratuitate, iar turiştii care vor să facă o rezervare la această pensiune trebuie să plătească un avans de 30 la sută.

În Buşteni, hotelierii au pregătit pachete turistice care includ trei, patru sau cinci nopţi de cazare cu preţuri care pornesc de la 485 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare într-o cameră cu trei paturi şi ajung la peste 1.000 de lei de persoană pentru cinci nopţi de cazare într-un apartament. Pachetul turistic include mic dejun şi cină în ajunul Crăciunului, iar turiştii au posibilitatea să asiste la tăierea porcului, să facă foc de tabără şi să primească colindători. Gazdele spun că la hotel va veni şi Moş Crăciun cu daruri pentru copii, în timp ce adulţii vor beneficia de program artistic la cina festivă de Crăciun. La acest hotel copiii de până la şase ani au gratuitate, cei cu vârste între 6 şi 12 ani plătesc jumătate din pachetul turistic, iar copiii peste 12 ani plătesc integral.

Proprietarii de vile din Buşteni preferă să închirieze vilele unor grupuri organizate. Astfel, o vilă cu o capacitate de 18 locuri de cazare se închiriază cu 50 de lei pe noapte de persoană, pentru minimum trei nopţi. O altă vilă poate fi închiriată unui grup de opt persoane, tot pentru cel puţin trei nopţi, la preţul de 1.920 de lei, proprietarul cerând acelaşi preţ şi dacă numărul turiştilor este mai mic de opt. La astfel de vile turiştii trebuie să-şi asigure mâncarea şi băutura.

Pentru Revelion, încă mai sunt locuri libere la preţuri accesibile în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Astfel, o pensiune de trei margarete din Sinaia are în ofertă un pachet turistic de minimum patru nopţi de cazare la preţul de 176 de lei de persoană pe noapte, aproape triplu faţă de preţul pentru Crăciun, însă poate fi considerat unul foarte bun comparativ cu alte oferte. În momentul rezervării turiştii trebuie să plătească jumătate din preţ. Cei care doresc să petreacă Revelionul în vilă, pot opta pentru masa de revelion şi prânzul din prima zi a anului pentru care vor plăti 250 de lei. La jumătatea lunii decembrie, mai mult de jumătate din locurile de cazare de la această pensiune sunt închiriate, însă cei care nu au ales încă unde vor petrece Revelionul mai găsesc câteva camere libere.

Cu cât condiţiile de cazare sunt mai bune, cu atât preţurile cresc, astfel încât o vacanţă de Revelion care include cinci nopţi de cazare la un hotel de patru stele din Sinaia poate ajunge la peste 8.000 de lei de persoană.

De altfel, majoritatea a hotelierilor dublează sau chiar triplează tarifele în perioada Revelionului faţă de cele practicate de Crăciun. Astfel, la un hotel de trei stele unde vacanţa de Crăciun a costat puţin peste 1.000 de lei pentru patru nopţi de cazare, de Revelion un pachet turistic similar ajunge să coste 3.000 de lei.

La hotelurile de patru stele din Sinaia o vacanţă de patru nopţi costă 3.500 de lei pentru o cameră dublă, preţul incluzând cazare cu mic dejun bufet suedez, cină bufet suedez pe 30 decembrie cu program artistic, cină festivă de Revelion "cu program artistic special susţinut de artişti celebri", după cum se arată pe site-ul hotelului, precum şi cină festivă pe 1 ianuarie cu program artistic.

Un alt hotel de patru stele a pregătit pentru turişti pachete care includ între trei şi şapte nopţi de cazare, cină festivă, program artistic, petrecere, acces la SPA, tombolă cu premii constând în vouchere, preţurile pornind de la 3.550 de lei pentru trei nopţi în cameră dublă şi ajungând la aproape 6.000 de lei, şapte nopţi într-un apartament.

Una dintre cele mai scumpe oferte de Revelion la Sinaia este cea a unui hotel de patru stele, unde vacanţa ajunge să coste peste 9.000 de lei, preţ care include cinci nopţi de cazare într-un apartament, mic dejun, masă festivă de Revelion şi a doua zi, dejun, cină cu specific românesc, open bar. Administratorii hotelului acceptă rezervări prin fax sau e-mail, iar plata serviciilor se face integral până la 15 decembrie. Turiştii dispuşi să plătească aceşti bani trebuie să ştie că în ultima zi a acestui an şi în prima zi a anului viitor nu vor putea beneficia la hotel de room-service.

Cei care au cazare, dar nu au unde să petreacă pe Valea Prahovei pot închiria un spaţiu special pentru petrecere în incinta unui hotel. Respectiva unitate turistică închiriază, pentru aproximativ 3.000 de lei, un spaţiu de aproximativ o sută de metri pătraţi, în care încap 30 de persoane. Preţul include, pe lângă chiria spaţiului, şi o cină în sistem bufet suedez. În schimb, oaspeţii vor trebui să-şi aducă băuturi şi sistem de sonorizare.

Trei nopţi de Revelion la un hotel de trei stele din Buşteni costă de la 1.300 de lei de persoană şi pot ajunge la câteva mii de lei, în funcţie de unitatea de cazare şi de facilităţi.

La fel ca şi de Crăciun, vilele cu o capacitate de cazare de până la 20 de locuri se închiriază de Revelion unor grupuri de turişti. Astfel de vile sunt încă nerezervate în staţiunea Buşteni. O vilă cu opt locuri de cazare se închiriază pentru patru nopţi contra sumei de 5.440 de lei. O altă vilă cu 18 locuri de cazare distribuite în cinci camere se poate închiria, pentru patru nopţi, cu 7.200 de lei.

Operatorii din turism spun că, spre deosebire de alţi ani, când în această perioadă a lunii decembrie cele mai multe locuri de cazare erau deja rezervate, anul acesta numărul locurilor libere este mai mare, deşi preţurile practicate de hotelieri sunt comparabile cu cele din anii anteriori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici