Organizatorii show-ului lui Cohen şi cei ai festivalului Tuborg, în conflict

Compania Events, care organizează concertul lui Leonard Cohen de la Bucureşti, ce trebuia să aibă loc pe 4 septembrie în Piaţa Constituţiei, a mutat show-ul pe stadionul Iolanda Balas Soter, acuzând Emagic şi Tuborg că organizează un festival "la doar 500 de metri distanţă şi în aceeaşi zi".

30 afișări
Imaginea articolului Organizatorii show-ului lui Cohen şi cei ai festivalului Tuborg, în conflict

Promotorii Events şi Emagic, în conflict din cauza show-ului lui Cohen şi a festivalului Tuborg (Imagine: Emagic)

Astfel, reprezentanţii Events susţin că Tuborg Green Fest, programat să debuteze pe 4 septembrie, în parcul Izvor din Capitală, şi să dureze până pe 6 septembrie, "face imposibilă desfăşurarea în condiţii optime a spectacolului lui Cohen".

"Concertele lui Leonard Cohen se ascultă cu mâna pe buze, pentru a păstra tăcerea, cu ochii închişi, pentru a degusta atmosfera. Pur şi simplu nu putem risca, în Piaţa Constituţiei, ca peste «Hallelujah» şi «Dance Me to the End of Love» să se audă muzica unui întreg festival din parcul Izvor", a declarat Sorina Burlacu, director general Events. Astfel, ea acuză Tuborg de "lipsă elementară de respect faţă de mii de spectatori".

"Festivalul a fost anunţat pe 22 iulie, după aproape trei luni de la punerea în vânzare a biletelor pentru concertul lui Leonard Cohen (5 mai). Soluţiile propuse de Tuborg şi Emagic, producătorul festivalului, după săptămâni de negocieri, şi anume orientarea scenelor şi a sistemelor de sonorizare în direcţii diferite sunt nerealiste. Discuţiile purtate cu reprezentanţii Primăriei Capitalei în ceea ce priveşte decalarea intervalelor orare ale celor două concerte nu au dus, din păcate, la niciun rezultat. Nu ştim dacă această situaţie este rezultatul neglijenţei sau nepăsării celor două companii, dar, din respect pentru muzică şi pentru spectatori, am hotărât schimbarea locaţiei, pentru a avea un concert în condiţii optime", a mai spus ea.

La rândul său, Laura Coroianu, CEO Emagic, a declarat că aceste acuzaţii creează o imagine falsă în rândul presei şi a publicului, menită să mascheze o serie de probleme interne existente în cadrul companiei Events.

"Noi am expus detaliile tehnice companiei Events şi am discutat cu reprezentanţii acesteia şi cu Primăria Bucureşti toate aceste detalii, concluzia oficialităţilor locale fiind, de asemenea, că cele două spectacole pot coexista fără probleme".

Cristian Singer, director Paradigma Group, firma care a asigurat producţia tehnică a primului spectacol al lui Leonard Cohen în Romania, a întărit faptul că zgomotul creat de concertele live de la Tuborg Green Fest nu ar fi incomodat show-ul lui Leonard Cohen.

"În cadrul show-ului susţinut anul trecut de artist în Capitală (produs tot de compania Events), scena a fost amplasată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de una dintre cele mai circulate şi aglomerate intersecţii din Bucureşti, un punct nodal pentru transportul din Capitală. Zgomotul generat într-o asemenea intersecţie este la un nivel de decibeli mult mai ridicat decât orice ipotetică reflexie a sunetului din locaţia Tuborg Green Fest. Cele două scene ar fi fost situate la o distanţă de aproximativ 600 de metri una de cealalată, scena Tuborg Green Fest fiind plasată cu spatele către cealaltă scenă, pentru a nu permite transmiterea niciunui semnal sonor către Piaţa Constituţiei. Între cele două locaţii există un obstacol natural, baza clădirii Palatului Parlamentului şi un deal împădurit de 18 metri, care blochează orice perspectivă directă între cele două locaţii", a declarat Singer. "Ca o concluzie, nu ar fi existat nicio şansă ca sunetul de pe cele două scene să interfereze", a conchis el.

Concertul lui Leonard Cohen, cel de-al doilea susţinut în România după cel din toamna anului trecut, de la Bucureşti, la care au asistat circa 10.000 de persoane, a fost astfel mutat pe Stadionul Iolanda Balaş Soter. Reprezentanţii Events susţin că vizibilitatea locurilor la spectacol va fi păstrată, în funcţie de categoria biletului achiziţionat, însă, din cauza configuraţiei noii locaţii, amplasarea sectoarelor va fi uşor diferită.

Fondată în Olanda, în 2000, compania Emagic şi-a început activitatea în România încă din 2003, contractând artişti internaţionali pentru diferite evenimente muzicale. Începând cu 2006, Emagic a organizat concerte ale unor artişti de marcă, precum Depeche Mode, Shakira, Duran Duran, Metallica, Iron Maiden, Lenny Kravitz, Kylie Minogue, precum şi trei ediţii ale festivalul B'estfest.

Compania Events a organizat, de-a lungul timpului, concerte precum cele susţinute de Rolling Stones, Seal, Therapy, De Phazz, precum şi ediţia din 2007 a festivalului Coke Live.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici