Concertul lui Leonard Cohen se mută pe Stadionul Tineretului "Iolanda Balas Soter"

Concertul de la Bucureşti al lui Leonard Cohen, de pe 4 septembrie, se mută pe Stadionul Tineretului "Iolanda Balas Soter", posesorii de bilete putând consulta, începând de vineri, site-urile de ticketing, pentru a face verificarea locurilor.

90 afișări
Imaginea articolului Concertul lui Leonard Cohen se mută pe Stadionul Tineretului "Iolanda Balas Soter"

Concertul lui Leonard Cohen se mută pe Stadionul Tineretului "Iolanda Balas Soter" (Imag Mediafax Foto/AFP)

Leonard Cohen

Iniţial, concertul era programat în Piaţa Constituţiei, reprezentanţii Events susţinând că mutarea se realizează din cauza festivalului Tuborg Green Fest, care debutează în aceeaşi zi cu concertul lui Cohen, în parcul Izvor din Capitală, aflat în apropiere.

În toamna anului trecut, artistul canadian şi-a serbat ziua de naştere la Bucureşti, în aplauzele a circa 10.000 de fani români veniţi să-l asculte pe Stadionul Arcul de Triumf. La acel concert, biletele scoase la vânzare s-au epuizat rapid, lăsându-i pe mulţi în imposibilitatea de a asista la eveniment.

În 2008, după 15 ani de absenţă de pe scene, primul turneu internaţional al lui Leonard Cohen a avut peste 700.000 de spectatori pe toate continentele şi s-a bucurat de reacţii pozitive din partea criticilor.

Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Au urmat alte două volume de poezii, concomitent cu înscrierea la Universitatea Columbia. Devine cunoscut în Canada şi în SUA atât pentru comportamentul său iconoclast, cât şi pentru scrierile sale.

Leonard Cohen

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Urmează două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile.

Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri.

Cu toate că păstrează acelaşi stil melancolic, următorul album, "Songs From a Room"(1969), nu înregistrează acelaşi success comercial. Hiturile "Bird On a Wire" şi "The Story of Isaac" rivalizează însă cu succesul "Suzanne".

Cel de-al treilea album, "Songs of Love and Hate"(1971), este considerat de fanii lui Cohen esenţial pentru opera artistului.

În 1973, se lansează "Leonard Cohen: Live Songs". În acelaşi an, muzica sa ilustrează spectacolul de teatru "Sisters of Mercy", produs de Gene Lesser, care are la bază o versiune fantezistă a vieţii cantautorului.

Nici albumul "New Skin for Old Ceremony", din 1974, nu se lasă mai prejos. Cântecele sale, la fel de triste şi melancolice, sunt remarcabile prin jocurile de cuvinte.

Columbia Records lansează "The Best of Leonard Cohen" în 1975

Doi ani mai târziu, artistul revine cu "Death of a Ladies' Man". Cel mai controversat album al său, "Death of a Ladies' Man", produs de Phil Spector, include melodii mult prea incisive ca sound, caracterizate prin acelaşi ritm monoton, lipsit de o oarecare energie şi totuşi familiar fanilor.

Următoarele două albume, "Recent Songs" (1979) şi "Various Positions" (1985, Passport Records) nu au avut la fel de mult succes.

"I'm Your Man" (1988, Columbia) reaminteşte, însă, fanilor de calitatea muzicii lui Cohen, care îşi promovează cu adevărat imaginea prin intermediul acestui album, printr-un melanj reuşit de umor negru, pesimism şi îngâmfare.

Patru ani mai târziu, el lansează "The Future", având ca subiect posibilele ameninţări la adresa omenirii din anii următori. În 1994 apare produsul "Live".

Anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

La sfârşitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul "Live in London", care cuprinde 25 de piese din spectacolul susţinut în 2008 la celebra O2 Arena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici