Oscar 2020 | Cum a apărut Natalie Portman la decernarea premiilor. Motivul pentru care a purtat o rochie specială | FOTO

Natalie Portman a mers la Oscar cu o robă pe care a brodat numele femeilor regizor, pentru a atrage atenţia asupra faptului că nicio femeie nu a fost nominalizată pentru Oscar la la 92-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film.

5169 afișări
Imaginea articolului Oscar 2020 | Cum a apărut Natalie Portman la decernarea premiilor. Motivul pentru care a purtat o rochie specială | FOTO

Oscar 2020 | Cum a apărut Natalie Portman la decernarea premiilor. Motivul pentru care a purtat o rochie specială | FOTO

Natalie Portman, care a mers la premiile Oscar, cu o robă pe care a brodat numele femeilor regizor, pentru a atrage atenţia asupra fapului că nicio femeie nu a fost nominalizată la premii, a ţinut să facă o declaraţie în acest sens pe covorul roşu.

Printre numele asupra cărora vedeta a ţinut să atragă atenţia s-au numărat Lorene Scafaria („Hustlers”), Lulu Wang („The Farewell”), Greta Gerwig („Little Women”), Marielle Heller („A Beautiful Day in the Neighborhood”), Melina Matsoukas („Queen & Slim”), Alma Har’el („Honey Boy”), Céline Sciamma („Portrait of a Lady on Fire”) şi Mati Diop („Atlantics”).

Portman a mai atras atenţia asupra misoginismului premiilor Oscar şi în 2018, când a prezentat premiul pentru regie şi nu s-a ferit să anunţe: „Iar acum, iată care sunt toţi bărbaţii nominalizaţi”.
Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic „Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, ea a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Actriţă, regizoare şi producătoare de film, aceasta a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul „Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum „Visând la Beverly Hills", „Ispita/ Closer", „Fantomele lui Goya" şi „V de la Vendetta".

Portman a jucat recent în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile „Măria Ta/ Your Highness" şi „Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune „Thor" şi drama „Hesher".

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici