Paula Seling şi Ovi, premiaţi de fanii Eurovision

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la competiţia Eurovision de la Oslo, s-au clasat pe primul loc în preferinţele OGAE Rest of the World, o asociaţie a fanilor Eurovision din toate ţările din lume care nu participă la concurs, informează TVR.

106 afișări
Imaginea articolului Paula Seling şi Ovi, premiaţi de fanii Eurovision

Paula Seling şi Ovi, premiaţi de fanii Eurovision

Concursul Eurovision are, în afară de numeroşii participanţi şi sutele de milioane de telespectatori, şi un foarte mare număr de fani grupaţi în asociaţiile OGAE (Organisation générale des Amateurs de l'Eurovision).

În fiecare an, în perioada dintre selecţiile naţionale şi înainte de începerea concursului internaţional Eurovision sunt lansate diverse clasamente şi topuri ale fanilor, în încercarea de a determina favoriţii preliminari.

Membrii OGAE organizează adevărate evenimente în cadrul cărora sunt audiate piesele participante, care sunt votate.

La ora actuală există aproximativ 40 de asociaţii OGAE din ţările participante la Eurovision.

De asemenea, din 2003, există OGAE Rest of the World, o asociaţie a fanilor din toate celelalte ţări din lume care nu participă la concurs. Astfel, în urma votului fanilor, România s-a clasat pe primul loc, la o distanţă considerabilă de Elveţia, ţara de pe locul al doilea, iar trofeul va fi înmânat celor doi artişti români, Paula Seling & Ovi, în timpul conferinţei de presă pe care aceştia o vor susţine pe 22 mai la Oslo.

În prezent, după voturile a 25 de asociaţii OGAE, România se află în prima jumătate a clasamentului, pe locul al 16-lea, informează TVR.

Paula Seling şi Ovi au câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa "Playing With Fire" urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest, care va avea loc la Oslo, Norvegia, în luna mai.

Prima semifinală internaţională va avea loc pe 25 mai, în timp ce a doua, în care a fost inclusă România, va avea loc pe 27 mai. Finala Eurovision se va desfăşura în data de 29 mai.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea în concurs. Câştigătorul ediţiei 2009 a concursului a fost reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, cu piesa "Fairytale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici