Placido Domingo va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Tenorul spaniol Placido Domingo va fi supus unei intervenţii chirurgicale, preventiv, în urma unor dureri abdominale resimţite în timpul concertelor susţinute la Tokyo, şi va lua o pauză de aproximativ şase săptămâni, au anunţat, luni, reprezentanţii Royal Opera House din Londra.

21 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Placido Domingo va fi supus unei intervenţii chirurgicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 69 de ani şi posesor al uneia dintre cele mai bune voci masculine din istoria muzicii de operă, Placido Domingo a fost nevoit să se retragă astfel din opera "Tamerlano", de Georg Friedrich Händel, în care ar fi trebuit să interpreteze rolul Bajazet, pe scena operei Covent Garden din Londra, pe 5, 8, 11, 15 şi 20 martie.

"După ce a acuzat o stare de disconfort şi dureri abdominale timp de o săptămână, în timpul concertelor de la Tokyo, Placido Domingo a hotărât să se întoarcă la New York pentru un set complet de analize medicale", se afirmă în comunicatul emis de Royal Opera House din Londra.

Potrivit agentului său de presă, Nancy Seltzer, medicii tenorului spaniol au hotărât că acesta are nevoie de "o intervenţie chirurgicală preventivă".

"După operaţie, medicii vor şti mai multe şi vor putea să spună când va reveni Placido Domingo pe scenă, pentru a-şi relua seria de concerte programate. Sperăm că va putea face acest lucru peste şase săptămâni", se afirmă în acelaşi comunicat.

Potrivit publicaţiei New York Times, Nancy Seltzer a refuzat să explice natura acestei intervenţii chirurgicale, declarând doar că ea va fi efectuată într-o clinică din New York.

The Royal Opera House a luat, cu această ocazie, o decizie fără precedent, hotărând să restituie fiecărui cumpărător 20% din valoarea biletelor vândute, sub forma unui bilet de credit, pentru a marca importanţa "retragerii unui artist atât de excepţional dintr-o operă pusă în scenă foarte rar".

Placido Domingo va fi înlocuit de tenorul american Kurt Streit, ales iniţial pentru rolul Bajazet în această operă, pentru două spectacole la Covent Garden, programate pe 13 şi 17 martie.

Jose Placido Domingo Embil, născut pe 21 ianuarie 1941, cunoscut sub numele de Placido Domingo, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. În martie 2008, Placido Domingo a debutat în cel de-al 108-lea rol de operă, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe roluri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici