Portugalia deschide cel mai lung pod pietonal suspendat din lume GALERIE FOTO

  • Cel mai lung pod pietonal din lume a fost finalizat în nordul Portugaliei.
  • Locuitorii oraşului din apropiere speră că atracţia turistică va contribui la revigorarea industriei turismului din regiunea a cărei economie a fost devastată de pandemia de Covid-19.
  • Ascuns între munţii în interiorul Geoparcului Arouca, recunoscut de Unesco, podul de 516 metri este suspendat la 175 de metri deasupra râului Paiva.
13374 afișări
Imaginea articolului Portugalia deschide cel mai lung pod pietonal suspendat din lume GALERIE FOTO

Portugalia deschide cel mai lung pod pietonal suspendat din lume GALERIE FOTO

Înainte de ceremonia oficială de deschidere ce va avea loc duminică, oamenilor din oraşul apropiat Arouca li s-a permis joi să traverseze megastructura.

Hugo Xavier a fost prima persoană care a traversat podul.

"Mi-a fost puţin frică, dar a meritat. A fost extraordinar, o experienţă unică plină de adrenalină", a spus Xavier.

Podul, care a cărui construcţie a durat aproximativ doi ani este speranţa regiunii pentru revitalizarea turismului.

Structura botezată „516 Arouca” traversează defileul abrupt al râului Paiva. Arouca 516 a bătut recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat deţinut din 2017 de Podul Charles Kuonen aflat în Alpii elveţieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici