Povestea luptatorului SEAL care a devenit doctor la Harvard şi apoi astronaut NASA

Un tânăr din California este primul american de origine coreeană care va ajunge pe Lună. Bărbatul este ofiţer al US Navy, a activat în celebra unitate SEAL, şi absolvent al cursurilor de medicină de la Harvard, relatează Daily Mail.

423 afișări
Imaginea articolului Povestea luptatorului SEAL care a devenit doctor la Harvard şi apoi astronaut NASA

sursa FOTO: Twitter

Jonny Kim, în vârstă de 35 de ani, a fost recent ales să facă parte din grupul de astronauţi de la NASA şi va fi primul american de origine coreană care va zbura pe Lună.

Bărbatul deţine mai multe titulaturi cu care se poate mândri. După ce a absolvit facultatea de matematică la Universitatea din San Diego, el a devenit ofiţer în cadrul US Navy, iar apoi în celebra unitate de elită SEAL. 

În 2006, Kim a hotărât să studieze medicina la Harvard, influenţat de moartea colegilor săi în luptă, din perioada când a fost ofiţer.

El a participat la 100 de misiuni de luptă şi a fost detaşat de două ori în Orientul Mijlociu, inclusiv în zona Irakului. Bărbatul a fost decorat de mai multe ori.

Jonny Kim a absolvit cursurile de medicină ale prestigioasei Universităţi Harvard în 2016.

În 2017, bărbatul a început cursurile de astronaut la NASA, pentru care a fost selectat alături de alte 11 persoane dintr-un total de 18.300 de aplicanţi.

Doi ani mai târziu, după ce a absolvit cursurile NASA, a fost selectat să participe în cadrul misiunii spaţiale Artemis, care are drept obiectiv trimiterea unui grup de astronauţi americani pe Lună.

Aceasta înseamnă că, dacă totul decurge conform planului, Jonny Kim va deveni primul corean de origine americană care va păşi pe Lună. 

„Este un adevărat privilegiu şi o onoare pentru mine să mă aflu printre astronauţii NASA, alături de colegii şi colegele mele. Există mulţi candidaţi calificaţi şi merituoşi, iar noi suntem cei norocoşi care vor reprezenta întreaga umanitatea în misiunea viitoare. Haideţi să lucrăm împreună pentru un viitor mai bun pentru planetă şi copiii noştri”, a declarat Jonny Kim. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici