Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

  • Presa internaţională despre ”Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu: „o capodoperă plină de intesitate”
  • Filmul Malmkrog a avut premiera mondială vineri dimineaţă la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin.
  • Pelicula a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final.
1652 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, a avut premiera mondială, vineri, la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final.

Presa internaţională a lăudat „Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, proiectat în premieră mondială la Berlinală.

„O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, notează criticul de film Peter Bradshaw în celebrul cotidian britanic The Guardian.

„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi şi dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă: imaginea semnată de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturală şi grandioasă”, punctează şi Screen Daily.com despre „Malmkrog”.

„O capodoperă plină de intensitate”, scrie de asemenea site-ul culturedvultures.com, „filmul înfăţişează contradicţiile din societatea occidentală”.

„Captive ideilor retrograde şi propriului dogmatism glacial, personajele din Malmkrog par nişte fantome, incapabile de a interacţiona cu lumea exterioară. Cristi Puiu lasă să transpară într-un mod de-a dreptul magnific atitudinea care-i face să semene cu personajele din Farmecul discret al burgheziei de Buñuel”, scrie şi site-ul francez lepolyester.com.

Următoarele proiecţii ale filmului „Malmkrog” la Berlinală vor avea loc în 22, 23 şi 29 februarie.

În cadrul secţiunii Encounters, „Malmkrog” intră în competiţie cu alte 14 filme din întreaga lume.

Este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). „O interogare asupra cinematografiei şi memoriei ” – aşa cum declară regizorul Cristi Puiu –, „Malmkrog” este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză, doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici