Primele filme care vin pe ecrane în februarie: Comedie neagră, suspans, animaţie şi dramă | VIDEO

Comedie neagră, suspans, animaţie şi dramă sunt genurile pe care le aduc pe ecranele cinematografelor româneşti primele filme care vin pe ecrane în zilele de la începutul lunii februarie.

1392 afișări
Imaginea articolului Primele filme care vin pe ecrane în februarie: Comedie neagră, suspans, animaţie şi dramă | VIDEO

Primele filme care vin pe ecrane în februarie: Comedie neagră, suspans, animaţie şi dramă | VIDEO

Premiera săptămânii pare să fie ”Donbass”. Filmul regizat de Sergei Loznitsa, este o comedie neagră care te face să speri că ar conta faptul că acţiunea se petrece în zona ocupată de filo-ruşi. Personajele celor 12 secvenţe ale peliculei premiate la Cannes surprind diferite momente de la trucarea reacţiilor populaţiei la ştirile despre bombardamente până la drumul scurt dintre adăpostul antiaerian, la birourile oficialităţilor locale, de la bătaia adevărată şi cetăţenească din mijlocul străzii pentru motive inventate din nevoile politice ale momentului şi aşa mai departe. Nu trece mult timp, totuşi până îţi dai seama că Rusia e toată lumea, şi traficul de patriotism şi ţapi ispăşitori pentru liniştea tuturor e o activitate care face victime în orice cultură. Regizorul ucrainean Sergei Loznitsa a colaborat cu compania românească Digital Cube, care are statutul de co-producător.

Spectacolul tragic al umorului cu răni deschise: 

În materie de suspans, trhillerul ”Scapă, dacă poţi!/ Escape Room” este filmul sfârşitului de săptămână. Taylor Russell, Logan Miller, Deborah, Ann Woll, Tyler Labine, Jay Ellis şi Nik Dodani sunt interpreţii celor şase protagonişti care se transformă din norocoşii câştigători ai unor invitaţii într-un joc tip escape-room cu premiul de un milion de dolari în ghinionistele victime ale unui joc pe viaţă şi pe moarte. Adam Robitel a realizat anul trecut pelicula ”Insidious: The Last Key/ Insidious: Ultima cheie”.

Spaima are următorul gust în pelicula care intră în acest final de săptămână pe ecranele româneşti: 

Animaţia momentului e ”Cum să-ţi dresezi dragonul 3/ How to Train Your Dragon: The Hidden World”. Dean DeBlois, regizorul cunoscut pentru animaţia ”Lilo & Stitch” ca şi pentru documentarul ”Heima”, a dus adaptarea pentru ecran a poveştii din benzi desenate la dimensiunea unei trilogii. La un an după acţiunea din cel de-al doilea film, Sughiţ şi Ştirbul sunt ultima şansă a orăşelului din Insula Tontului după ce întâlnirea dintre Furia Nopţii şi Furia Luminii este însoţită de o ameninţare apocaliptică pentru lumea celor doi. O călătorie în lumea ascunsă poate să schimbe cu totul şansele de supravieţuire în lumea eroilor de poveste.

În română povestea dragonului şi a tânărului său prieten (sau invers) sună astfel: 

Drama cu stil e cuvântul de ordine pentru ”Calmul dinaintea furtunii / Serenity”. Filmul este realizat în regia lui Steven Knight care a scris scenarii printre altele pentru producţii ca ”Dirty Pretty Things” şi ”Eastern Promises” dar şi pentru seriale ca ”Taboo” şi ”Peaky Blinders”. Regizorul a construit cele două filme realizate până acum în jurul câte unei vedete inconfundabile. A fost cazul lui Jason Statham, în ”Hummingbird” (2013), şi al lui Tom Hardy, în ”Loke” (2014). La cea de-a treia peliculă, britanicul lucrează cu Matthew McConaughey, Diane Lane şi Anne Hathaway. Acţiunea se petrece pe o insulă pierdută în Marea Caraibilor, unde liniştea unui pescar este distrusă de apariţia unei femei cu o propunere neaşteptată.

Atrmosfera se încinge din primele momente în care este clar că nu este vorba despre o alegere uşoară: 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici