Prinţul Albert al II-lea de Monaco se va căsători pe 8 iulie 2011

Prinţul Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 52 de ani, considerat unul dintre cei mai râvniţi burlaci din Europa, se va căsători cu logodnica sa, înotătoarea sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 32 de ani, pe 8 iulie 2011, a anunţat joi casa regală monegască.

102 afișări
Imaginea articolului Prinţul Albert al II-lea de Monaco se va căsători pe 8 iulie 2011

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se va căsători pe 8 iulie 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căsătoria civilă va avea loc pe 8 iulie, în palatul regal al casei de Monaco, iar căsătoria religioasă va fi oficiată în ziua următoare, într-un loc "ce va fi precizat ulterior", se afirmă în comunicatul casei regale.

Casa regală monegască a anunţat pe 23 iunie logodna lui Albert al II-lea, fiul actriţei americane Grace Kelly şi al prinţului Rainier de Monaco, cu iubita sa, Charlene Wittstock.

Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidenţiat câştigând proba de 200 metri spate.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006, cei doi s-au afişat pentru prima oară împreună în public. Charlene Wittstock a apărut ulterior alături de prinţul Albert al II-lea de Monaco la diverse evenimente sportive şi culturale, precum celebrul Bal de la Rose care inaugurează în fiecare an sezonul estival monegasc, balul Crucii Roşii şi Marele Premiu de Formula 1 organizat în principatul monegasc.

Prezenţa sud-africanei Charlene Wittstock alături de Albert al II-lea la căsătoria prinţesei Suediei, pe 19 iunie, a reprezentat, în opinia analiştilor, "o formă de oficializare" a unei relaţii care a început în urmă cu mai mulţi ani.

Albert al II-lea şi-a acordat un răgaz destul de mare înainte de a decide să nu mai fie celibatar. "Fiţi liniştiţi, mă voi căsători! Voi avea propria mea familie", promitea prinţul monegasc într-un interviu acordat săptămânalului francez Le Monde la sfârşitul anului 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici