Prinţul William va fi trimis într-o misiune de şase săptămâni în insulele Falkland, în februarie

Prinţul William va fi trimis în februarie într-o misiune de şase săptămâni în insulele Falkland, în cadrul unei "mobilizări de rutină" în acest teritoriu britanic de peste mări revendicat de Argentina, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării.

238 afișări
Imaginea articolului Prinţul William va fi trimis într-o misiune de şase săptămâni în insulele Falkland, în februarie

Prinţul William va fi trimis într-o misiune de şase săptămâni în insulele Falkland, în februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această misiune, care face parte din "rotaţiile normale ale echipajelor", se înscrie în cadrul antrenamentului prinţului şi al "derulării carierei de pilot de cercetare şi salvare în cadrul Royal Air Force (RAF)", subliniază comunicatul ministerului.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii după tatăl său, prinţul Charles, va face parte dintr-un echipaj de patru persoane mobilizat în insulele Falkland din februarie până în martie. El nu va avea în această perioadă nici o funcţie oficială legată de statutul său de membru al familiei regale, precizează ministerul.

"O mobilizare de şase săptămâni în Falkland este obişnuită pentru aceşti piloţi, în acest stadiu al carierei lor", insistă comunicatul oficial.

Piloţii de cercetare şi salvare din cadrul RAF "oferă sprijin forţelor britanice în insulele din Atlanticul de sud", precum şi "populaţiei insulare şi navelor care navighează în această zonă", atunci când pot, adaugă textul.

În pofida înfrângerii sale într-un război soldat cu moartea a 649 de soldaţi argentinieni şi a 255 de militari britanici în 1982, Argentina continuă să revendice aceste insule situate la 500 de kilometri de coastele sale, dar controlate din 1833 de Marea Britanie sub numele Falkland.

Prinţul William, care s-a căsătorit în aprilie 2011 cu Kate Middleton, este pilot de elicopter de salvare. El este staţionat la o bază a Royal Air Force de pe insula Anglesey, în nordul Ţării Galilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici