Procesul în cazul Michael Jackson: Audierile s-au încheiat, rechizitoriul şi pledoaria sunt programate joi

Audierile din procesul medicului Conrad Murray, judecat pentru moartea cântăreţului Michael Jackson, s-au încheiat, marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, iar judecătorul cazului a amânat până joi rechizitoriul procurorului şi pledoaria apărării.

388 afișări
Imaginea articolului Procesul în cazul Michael Jackson: Audierile s-au încheiat, rechizitoriul şi pledoaria sunt programate joi

Audierile din procesul lui Conrad Murray s-au încheiat. Rechizitoriul şi pledoaria, programate joi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Doamnelor şi domnilor, aţi ascultat toate mărturiile din acest caz", a declarat judecătorul Michael Pastor, citat de AFP, adresându-se celor 12 membri ai juriului, alcătuit din cinci femei şi şapte bărbaţi.

"Apărarea medicului Murray şi biroul procurorului mi-au cerut să le acord un răstimp rezonabil pentru a-şi pregăti pledoariile, iar această cerere este rezonabilă", a adăugat Pastor.

Judecătorul a amânat procesul, care se va relua joi dimineaţă, odată cu rechizitoriul procurorului David Walgren, urmat de pledoaria principalului avocat al apărării, Ed Chernoff.

Puţin mai devreme, Conrad Murray, judecat pentru omucidere involuntară, a anunţat că nu va depune mărturie în acest proces.

Potrivit autopsiei, "regele muzicii pop" a murit pe 25 iunie 2009 în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea pe post de somnifer. Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului acest medicament în dimineaţa zilei în care acesta a murit.

În cazul în care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina. În prezent, doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici