Procesul în cazul Michael Jackson: Medicul Conrad Murray, panicat şi nervos în ziua morţii cântăreţului

Apropiaţii cântăreţului Michael Jackson au descris, miercuri, în a doua zi a procesului intentat lui Conrad Murray, panica şi nervozitatea medicului în ziua morţii "regelui muzicii pop" şi tentativa sa de a recupera câteva "creme" din reşedinţa starului, imediat după decesul acestuia.

621 afișări
Imaginea articolului Procesul în cazul Michael Jackson: Medicul Conrad Murray, panicat şi nervos în ziua morţii cântăreţului

Conrad Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Amir Williams, asistentul personal al lui Michael Jackson, şi Faheem Muhammad, şeful serviciului său de securitate, au urcat în boxa martorilor, miercuri, şi au relatat în detaliu evenimentele petrecute cu puţin timp înainte de moartea artistului american, din cauza unei supradoze de medicamente, pe 25 iunie 2009.

Amir Williams a spus că a primit un apel telefonic de la medicul Murray la ora 12.13, în timp ce se afla la duş: "Sună-mă imediat, te rog, sună-mă imediat. Mulţumesc", era mesajul medicului Murray ajuns în mesageria vocală.

La ora 12.15, Amir Williams l-a sunat pe medic, care i-a cerut "să vină imediat" la reşedinţa lui Michael Jackson, deoarece acesta "a avut o reacţie neplăcută". "Trimite pe cineva în camera lui", i-a mai spus medicul Murray.

"V-a cerut, în vreun moment, să sunaţi la serviciul de urgenţe?", a întrebat procurorul David Walgren. "Nu", a răspuns Amir Williams.

Amir Williams, care se afla în acel moment în locuinţa lui, aflată la o jumătate de oră de mers cu maşina de vila unde locuia Michael Jackson, i-a telefonat lui Alberto Alvarez, gardă de corp a starului, şi i-a cerut să urce în camera artistului.

Când Amir Williams a ajuns în cele din urmă la vila cântăreţului, unde medicul Murray era "panicat", serviciile de urgenţă erau deja la faţa locului şi ridicau pe o targă trupul cântăreţului. Amir Williams i-a luat cu el pe cei trei copii ai starului, însoţiţi de bona lor, şi a condus maşina în spatele ambulanţei până la spitalul Universităţii California din Los Angeles (UCLA), unde decesul megastarului a fost pronunţat la ora 14.26.

Faheem Muhammad, contactat şi el de Amir Williams, a intrat în camera lui Michael Jackson cu puţin timp înainte de ora 12.30, potrivit declaraţiilor sale. Acolo se aflau medicul Murray şi Alberto Alvarez, alături de Michael Jackson, care zăcea pe joc, "cu ochii larg deschişi" şi gura "întredeschisă".

"Vi s-a părut că era mort?", a întrebat procurorul Walgren. "Da", a răspuns Faheem Muhammad.

Întrebat despre starea în care se afla medicul Murray, Faheem Muhammad a spus că acesta "părea foarte nervos şi transpira. Încerca să-i facă un masaj cardiac" (lui Michael Jackson, n.r.) şi a întrebat dacă cineva din acea încăpere "ştia să facă masaj cardiac".

Declaraţia acestui martor, ascultată cu multă atenţie de familia Jackson, a căpătat accente dramatice atunci când Faheem Muhammad a vorbit despre copiii cântăreţului, care se aflau în acele momente în faţa uşii camerei starului.

"Paris plângea, căzută pe jos. Prince era în picioare şi părea cu adevărat şocat, plângea încet. Am venit şi i-am luat pe toţi de acolo, am vorbit puţin cu ei, am găsit-o pe bonă şi am mers cu toţii la parter", a adăugat el.

În timpul acestor audieri, Amir Williams a relatat o conversaţie pe care a avut-o cu medicul Murray, la spitalul UCLA. Potrivit spuselor sale, Conrad Murray l-a rugat să îl ducă cu maşina la reşedinţa cântăreţului. "Mi-a spus: «Acolo sunt câteva creme ale lui Michael Jackson, iar el nu ar fi vrut ca lumea să le vadă. Trebuie să le luăm de acolo»", a declarat Amir Williams.

Medicul nu i-a spus ce erau acele "creme".

Amir Williams, aflat încă în stare de şoc după moartea lui Michael Jackson, a considerat "ciudată" cererea medicului Murray şi a discutat despre ea cu Faheem Muhammad. Amândoi au convenit să mintă şi să-i spună medicului că poliţia le-a luat cheile automobilelor lor şi că nu puteau să îl ducă la reşedinţa starului.

Amir Williams şi Faheem Muhammad au confirmat, totodată, faptul că Michael Jackson mergea foarte des la cabinetul dermatologului său, medicul Arnold Klein. "Într-o vreme, chiar foarte des", a spus Amir Williams, precizând, printre altele, că artistul vorbea adeseori foarte încet, după vizitele la dermatologul său.

"Totuşi, nu chiar atât de încet", a precizat el, referindu-se la înregistrarea audio difuzată marţi de procuratură, în care Michael Jackson, vizibil afectat de medicamente, abia putea să articuleze cuvintele.

Cel de-al treilea bărbat dintre apropiaţii lui Michael Jackson, garda de corp Alberto Alvarez, va deschide audierile joi, în cea de-a treia zi a procesului intentat medicului Conrad Murray, şi va aduce, probabil, noi detalii despre ultimele clipe din viaţa cântăreţului american.

Michael Amir Williams, asistentul personal al starului, şi Faheem Muhammad, şeful serviciului de securitate - care au depus mărturie miercuri -, alcătuiau, alături de Alberto Alvarez, un trio foarte unit, aflat în miezul evenimentelor care s-au petrecut în dimineaţa de 25 iunie 2009, ziua morţii cântăreţului Michael Jackson.

Potrivit mărturiilor ascultate de la începutul procesului, care a debutat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, Alberto Alvarez a fost prima persoană, în afară de Conrad Murray, care a intrat în camera lui Michael Jackson, după supradoza de medicamente care i-a fost fatală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici