Radu Mazăre - aviator american din timpul primului război mondial, la o prezentare de modă la Mamaia - FOTO

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost aviator american din timpul primului război mondial, la o prezentare de modă organizată vineri seară în staţiunea Mamaia, în cadrul primei seri a Fashion TV Summer Festival, care a fost dedicată modei româneşti.

2784 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre - aviator american din timpul primului război mondial, la o prezentare de modă la Mamaia - FOTO

Radu Mazăre - aviator american din timpul primului război mondial, la o prezentare de modă la Mamaia (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Mazăre a apărut, la finalul colecţiei semnate Marcela Cuzic, îmbrăcat ca un aviator american din timpul primului război mondial, purtânt inclusiv cască, dar şi mustaţă. De altfel, primarul a spus că mustaţa i-a dat cele mai mari bătăi de cap: "E lipită şi nu mă face să râd, te rog frumos, că apoi mă fac de băcănie în direct".

Întrebat cum se simte în această uniformă, Mazăre a răspuns: "Nu am probleme că acum sunt aviator american şi dacă eşti american nu ai probleme decât dacă te duci pe la arabi, ori aici nu e cazul. Este o uniformă de pilot de avion de vânătoare din timpul primului război mondial".

El a recunoscut că nu a pilotat niciodată, dar a zburat cu un avion de acrobaţie în urmă cu câţiva ani.

"Nu am pilotat niciodată, am zburat acum doi ani sau trei ani când am avut concursul de avioane şi am zburat cu un avion de acrobaţie. Vreau să spun că e dură de tot senzaţia, mai dură decât săritul cu paraşuta. Am zburat cu o rusoaică, era campioana mondială. Eu am încercat să o învăţ să se dea cu zmeul şi ea m-a plimbat cu avionul de acrobaţie. Dacă mai repet experienţa ? Nu, numai pe scenă, aşa e bine”, a afirmat Radu Mazăre.

El a mai spus că nu a fost ideea sa să îmbrace uniforma de aviator american, ci a creatorei colecţiei respective.

"Nu am ales-o eu, eu sunt cuminte, sunt ascultător, am stat să-mi lipească mustaţa. Este colecţia toată de aşa natură şi mi-a plăcut ideea", a explicat primarul Constanţei.

Radu Mazăre s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat în cazul în care ar fi purtat o uniformă de submarinist, amintind de episodul din urmă cu trei ani, când tot în cadrul unei prezentări de modă a fost îmbrăcat într-o uniformă de general german, fiind acuzat şi cercetat apoi pentru port de însemne naziste.

"Mă gândeam că dacă m-ar fi făcut submarinist, ştii că nemţii au avut submarine, iar cădeam în păcat. Aşa, ca american cu avionul, nu am probleme", a spus Mazăre.

Totuşi, controversele au apărut şi în acest caz, Cătălin Botezatu afirmând că acest costum de aviator seamănă cu cele dintr-o colecţie a sa.

"Am văzut că toată lumea mă copiază. Am văzut o colecţie Chicago pe care am făcut-o acum 10 ani, l-am văzut pe Mazăre într-un costum de aviator identic cu colecţia Aviator pe care o cunoaşteţi cu toţii. Eu l-am îmbrăcat pe Mazăre cu multe ţinute, dar niciodată nu am copiat un alt coleg”, a spus Botezatu, care a precizat că nu este supărat pe Radu Mazăre şi că acesta nu are nicio vină.

Designerul Marcela Cuzic a respins acuzaţiile lui Cătălin Botezatu, susţinând că uniforma în care a fost îmbrăcat Radu Mazăre era folosită de toţi aviatorii în perioada interbelică: "Este o ţinută clasică, în perioada interbelică era folosită de toţi aviatorii, deci nu ştiu cine pe cine a copiat, chiar nu văd nicio legătură".

Creatoarea de modă a precizat că s-a inspirat în colecţia sa din filmul "Artistul" şi că a considerat că lui Radu Mazăre i se potriveşte uniforma de aviator american.

Radu Mazăre a mai interpretat rolul lui James Bond în urmă cu trei ani într-o prezentare de modă şi tot în 2009 a purtat o uniformă de general Wehrmacht, fiind acuzat şi cercetat pentru port de însemne naziste. De asemenea, anul trecut, tot la o prezentare de modă în Mamaia, Mazăre a defilat îmbrăcat în toreador.

În această vară, Radu Mazăre a defilat pe care alegorice timp de patru săptămâni, având costumaţii diferite: spartan, sultan, samurai şi maharajah.

La sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul Fashion TV Summer Festival, are loc Romanian Fashion Weekend, dedicat modei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici