Raton descoperit pe balconul unei firme din Constanţa

Un raton a fost descoperit în balconul unei firme din Constanţa, animalul, care era ascuns după un aparat de aer condiţionat, fiind preluat de către reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

1111 afișări
Imaginea articolului Raton descoperit pe balconul unei firme din Constanţa

Raton descoperit pe balconul unei firme din Constanţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Animalul a fost descoperit vineri, într-un balcon al unei firme aflate în zona de nord a oraşului, ascuns după unitatea externă a aparatului de aer condiţionat.

"Când am ajuns, vecinii mi-au spus că o pisică este probabil blocată în balcon. Când m-am uitat, am văzut însă că era, de fapt, un raton. Am încercat să mă apropii, dar scotea nişte sunete urâte şi am sunat la autorităţi", a declarat tânărul care a găsit animalul şi care a sunat la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Reprezentanţii complexului au mers la adresa respectivă şi au capturat ratonul, pe care l-au dus la muzeu, unde se mai află alte patru exemplare din aceeaşi specie.

"Animalul este bătrân, mai bătrân decât cei pe care îi avem noi aici. Are, cred, în jur de şapte ani. Provine probabil dintr-o locuinţă particulară, deşi legea nu dă voie persoanelor fizice să deţină animale", a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă.

Potivit acestuia, animalul se va afla în carantină timp de două două săptămâni şi va fi vaccinat.

"Acum se află în carantină, dar peste vreo două săptămâni, dacă totul este în regulă, va fi dus în ţarcul în care îi avem pe ceilalţi patru ratoni", a mai spus Adrian Bâlbă, care a precizat că ratonul a primit şi un nume - Monte Cristo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici