Reacţii anti-Trump pe scena Festivalui de Film de la Berlin

Cea de-a 67-a ediţie a Berlinale, care se va încheia duminică, este marcată de atitudinea anti-Trump a mai multor vedete internaţionale.

658 afișări
Imaginea articolului Reacţii anti-Trump pe scena Festivalui de Film de la Berlin

Reacţii anti-Trump pe scena Festivalui de Film de la Berlin – Berlinale

Actriţa americană Maggie Gyllenhaal, membră a juriului prezidat de Paul Verhoeven: "Aş vrea să ştiţi că sunt mulţi oameni în ţara mea care sunt decişi să reziste. Încă de când Donald Trump a devenit candidat la preşedinţie, numărul crimelor motivate de ură rasială a crescut. Cred că resimţiţi acelaşi efect şi în Europa."

Jurnalistul american Eric Schlosser, unul dintre realizatorii filmului "The Bomb": "Trump n-ar fi trecut testele de stabilitate emoţională şi de integritate morală dacă ar fi vrut să se înroleze în US Air Force. Cu toate acestea, a devenit singurul american care are dreptul de a ordona utilizarea armelor nucleare."

Diego Luna, actor mexican, membru al juriului: "Am să profit de faptul că mă găsesc la Berlin, unde aveţi experienţa dărâmării zidurilor (aluzie la Zidul Berlinului). Am să mă întorc în Mexic şi am să împărtăşesc experienţa voastră, de care vom avea nevoie dacă Trump va construi zidul între Mexic şi Statele Unite."

Stanley Tucci, actor american: "În societăţile civilizate, arta nu este considerată un simplu accesoriu. Sunt îngrijorat de atitudinea lui Donald Trump în ceea ce priveşte finanţarea activităţilor şi proiectelor culturale."

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici