Record pe piaţa bijuteriilor: Cea mai scumpă tiară din lume, vândută cu 12,76 milioane de dolari

O tiară cu 11 smaralde în formă de pară despre care se spune că i-a aparţinut Eugeniei, soţia împăratului Napoleon al III-lea, a fost achiziţionată pentru suma record de 11,28 milioane de franci elveţieni (12,76 milioane de dolari) de un cumpărător anonim.

324 afișări
Imaginea articolului Record pe piaţa bijuteriilor: Cea mai scumpă tiară din lume, vândută cu 12,76 milioane de dolari

Record pe piaţa bijuteriilor: Cea mai scumpă tiară din lume, vândută cu 12,76 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Licitaţia a fost organizată de casa Sotheby's, marţi, la Geneva.

Tiara cu smaralde şi diamante, pe care prinţul german Guido Henckel von Donnersmarck a cumpărat-o pentru cea de-a doua soţie a lui, Katharine, în jurul anului 1900, a fost evaluată de experţi la un preţ cuprins în intervalul 5-10 milioane de dolari.

Tiara a reprezentat principalul punct de atracţie al licitaţiei de marţi, care a generat venituri totale de 78,9 milioane de franci elveţieni (89,10 milioane de dolari), iar 90% dintre cele 479 de loturi şi-au găsit noi proprietari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici