Reducere de 15% la servicii FUNERARE, pentru bătrânii care renunţă la permisul de conducere

Şoferii în vârstă din Japonia primesc reducere pentru serviciile funerare, dacă renunţă la permisul de conducere, scrie BBC.

5116 afișări
Imaginea articolului Reducere de 15% la servicii FUNERARE, pentru bătrânii care renunţă la permisul de conducere

Reducere de 15% la servicii funerare, pentru bătrânii care renunţă la permisul de conducere

În acest fel, autorităţile din Japonia încearcă să încurajeze oamenii în vârstă să renunţe la permisele de conducere, după ce în ultimul timp au avut loc mai multe accidente provocate de bătrâni, care au încurcat pedala de acceleraţie cu frâna, potrivit BBC.

O promoţie de acest fel a fost lansată de prefectura Aichi, unde o companie care deţine 89 de sedii oferă 15% reducere în schimbul permisului de conducere, susţine agenţia de presă Kyodo.

Cei care vor să profite de această ofertă trebuie să aducă documente semnate de poliţie care să dovedească că au renunţat la permisul de conducere. Discountul poate fi oferit şi membrilor de familie care nu locuiesc în respectiva prefectură.

În anul 2015, existau aproximativ 4,8 milioane de permise de conducere care aparţineau persoanelor peste 75 de ani, de două ori mai multe decât acum 10 ani. În aceeaşi perioadă, a fost evidentă şi o creştere a accidentelor mortale în care au fost implicaţi bătrâni.

În întreaga Japonie au loc astfel de iniţiative, deşi nu toate sunt atât de morbide precum aceasta şi se rezumă la curse de taxi mai ieftine sau intrări gratuite în diferite locuri. În noiembrie, anul trecut, bătrânii care renunţau la permisul de conducere primeau reduceri la noodles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici