REPORTAJ: Concertul lui Asaf Avidan, zâne magice, atmosferă retro, în poveştile de pe tărâmul WonderDay

Zâne "cu puteri magice" au încântat spectatorii la prima ediţie a evenimentului-concept WonderDay, desfăşurat duminică, pe domeniul Palatului Mogoşoaia, şi au pregătit atmosfera pentru apariţia pe scenă a cântăreţului israelian Asaf Avidan, considerat revelaţia şi "furtuna muzicală" a Europei.

428 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Concertul lui Asaf Avidan, zâne magice, atmosferă retro, în poveştile de pe tărâmul WonderDay

Asaf Avidan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Povestea de la Palatul Mogoşoaia a început duminică, în jurul orei 16.00. Spectatorii au fost întâmpinaţi de personaje "cu puteri magice", care le-au oferit şansa de a-şi alege povestea pentru ziua respectivă. Astfel, toţi cei care au participat la WonderDay au primit la intrare un cartonaş de "bun venit" pe care era scrisă povestea lor. "Cu o floare nu se face primăvară, însă cu simpla ta prezenţă, da! Te aşteptăm în Grădina Magică, unde elementele vor prinde viaţă prin energia ta!" şi "Eşti o cunoscătoare a lumii şi recunoscătoare pentru minunile ei şi cele mai frumoase poveşti. Zbori din loc în loc pentru a găsi cele mai frumoase amintiri care te împlinesc. Te aşteptăm la Traveler's Tale pentru o experienţă de neuitat" s-au numărat printre mesajele primite de spectatori.

La WonderDay au participat spectatori de toate vârstele, de la copii de numai câteva luni până la femei şi bărbaţi trecuţi de 50 de ani. Fiecare dintre aceştia şi-a ales locul potrivit pentru "a-şi scrie" propria poveste.

WonderDay nu a însemnat numai muzică, ci şi instalaţii decorative ingenioase, întregul spaţiu al Palatului Mogoşoaia căpătând, timp de o zi, valenţele unui tărâm fermecat, în care personaje fantastice, precum fluturi gigantici, zâne şi licurici jucăuşi, au încântat privirile celor prezenţi la eveniment.

Vremea caldă, de vară, a fost pe placul participanţilor la eveniment, care au putut astfel lua parte la activităţile pregătite de organizatori. Ateliere de creaţii, expoziţii şi discuţii pe diferite teme au fost doar câteva dintre "ofertele" de care s-au putut bucura. În plus, pasionaţii de călătorie au putut asculta poveşti şi experienţe deosebite în zona Traveler's Tale.

De asemenea, spectatorii mai activi au putut chiar să se joace alături de copiii lor. Fie că au jucat badminton, fie că au sărit coarda, distracţia a fost asigurată.

Pentru că WonderDay urma să se încheie în miez de noapte, organizatorii au pregătit şi o zonă în care spectatorii să se relaxeze şi să deguste din meniurile şi băuturile diverse. În bărcuţele WonderDay, spectatorii au stat la poveşti, în timp ce artiştii concertau pe scena aflată în imediata apropiere. Pentru cei conservatori au fost amenajate şi spaţii cu mese şi scaune, unde să-şi savureze în tihnă mâncarea. Însă, cei mai mulţi dintre participanţi au ales să stea pe iarbă, în faţa scenei, mai ales că au primit pernuţe din partea organizatorilor. În plus, pentru că vremea de vară ar fi putut fi supărătoare, spectatorii au primit evantaie, astfel încât confortul a fost asigurat.

Seria concertelor a debutat puţin după ora 17.00, pe acorduri de jazz cu influenţe pop şi retro, alături de Aylin & The Lucky Charms. Publicul i-a aplaudat şi, încet-încet, tot mai multe persoane s-au apropiat de scenă pentru a-i asculta. Apoi, spectatorii au fost conduşi în atmosfera anilor '20, alături de Tape Five, unul dintre cele mai apreciate proiecte electro swing la nivel mondial, alături de care au putut dansa ca la marile petreceri ale vremii.

Pe scena amenajată la Palatul Mogoşoaia a urcat şi trupa Moonlight Breakfast, care a revenit în România pentru a-i bucura pe participanţii la acest eveniment. Atmosfera a devenit din ce în ce mai energică, publicul bucurându-se din plin de momentele muzicale oferite. Setul acustic al cântăreţei Delilah a pregătit parcă intrarea în scenă a celui mai aşteptat artist al zilei, Asaf Avidan, care a concertat în premieră în România.

În pauzele dintre recitaluri, zânele pe picioroange, care au încântat privirile celor mici, dar şi ale adulţilor, pe parcursul întregii zile, au dansat printre spectatori. Pentru că s-a lăsat noaptea peste Palatul Mogoşoaia, costumele lor au fost luminate, astfel că efectul de magie a căpătat noi proporţii.

Înaintea recitalului pe care cântăreţul Asaf Avidan l-a susţinut în faţa a sute de oameni strânşi în faţa scenei, zânele de la WonderDay s-au plimbat şi au dansat cu spectatorii, care, încântaţi de prezenţa lor, nu au ratat ocazia de a se fotografia alături de ele.

Apariţia pe scena de la WonderDay a "îngerului răguşit", aşa cum a fost numit cântăreţul Asaf Avidan de criticii din întreaga lume, a fost primită cu ropote de aplauze. Asaf Avidan nu doar că a cântat şi i-a încântat pe spectatori, dar a transformat concertul său într-o adevărată poveste. Artistul le-a povestit celor prezenţi despre momentul în care s-a hotărât să devină cântăreţ şi modul ân care "o inimă rănită din dragoste" îţi poate schimba traiectoria vieţii. Printre glume, sfaturi şi versurile sale sincere, amestecate cu sunete de folk, blues şi rock, Asaf Avidan a cucerit inimile publicului prezent la WonderDay.

La finalul concertului său, Asaf Avidan a interpretat hitul care l-a făcut cunoscut pe întreg mapamondul, "One Day", moment în care baloane uriaşe colorate au fost oferite spectatorilor, pentru ca show-ul să fie complet.

Asaf Avidan nu a părăsit scena înainte de a mulţumi publicului, spunând că este o adevărată plăcere ca, după ce a călătorit atâtea sute de kilometri, să întâlnească spectatori care să-i aprecieze muzica.

Aproape de miezul nopţii, călătoria în lumea magică a poveştilor a luat sfârşit, iar spectatorii s-au îndreptat spre ieşirea din tărâmul minunilor, care, pentru o zi, a fost domeniul Palatului Mogoşoaia.

WonderDay a debutat la Palatul Mogoşoaia chiar în "Anul Brâncoveanu", care marchează 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, aducând astfel un omagiu marelui domnitor şi om de cultură Constantin Brâncoveanu.

Evenimentul-concept WonderDay a fost organizat de Amphitrion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici