REPORTAJ: "La vie en rose", trăită de români alături de Mireille Mathieu, la Sala Palatului - FOTO

Mireille Mathieu a păşit, luni seară, pentru prima dată pe o scenă românească, într-un spectacol care a umplut Sala Palatului, ea ţinând să răsplătească entuziasmul publicului prin cuvinte simple, dar care au ajuns la inima spectatorilor: "Mulţumesc! Vă iubesc!".

1161 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: "La vie en rose", trăită de români alături de Mireille Mathieu, la Sala Palatului - FOTO

Mireille Mathieu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Luni seară, scena Sălii Palatului s-a umplut nu doar de instrumentele artiştilor ce fac parte din orchestra artistei, ci şi de multă energie, pozitivism şi pace. Cea care a făcut posibil acest lucru a fost "urmaşa lui Edith Piaf", aşa cum este numită Mireille Mathieu.

"Doamnelor şi domnilor, vă mulţumesc. Sunt încântată să cânt pentru prima dată pe scena acestei frumoase săli de spectacol", a spus Mireille Mathieu, imediat după ce a cântat prima piesă din programul spectacolului, "Oui je crois".

Seara a continuat cu melodii precum "Une histoire d'amour", "Qu'elle este belle", "Acropolis adieu" şi "Pardonne-moi ce caprice d'enfant". Piesele cântate de Mireille Mathieu au stârnit aplauze frenetice, iar după fiecare interpretare, solista a primit o mulţime de flori din partea spectatorilor.

Dacă mulţi au numit-o pe Mireille Mathieu "urmaşa lui Edith Piaf", atunci din piesele interpretate nu putea lipsi celebra "La vie en rose".

Mireille Mathieu şi-a uimit însă auditoriul şi cu alte piese, pe care le-a redat cu tot atât de multă forţă şi pasiune, chiar dacă nu erau în limba franceză. Astfel, artista a cântat scurte pasaje din melodii în engleză, germană, spaniolă, italiană şi chiar japoneză şi chineză. După fiecare melodie interpretată, Mireille Mathieu a ţinut să mulţumească publicului în limba în care a cântat.

În contrast cu mesajul transmis de artistă au fost ţinutele alese de interpreta de origine franceză. Ea s-a prezentat pe scenă cu două rochii, ambele negre, una dintre ele având inserţii de dantelă, iar cea de-a doua o aplicaţie strălucitoare.

Unul dintre elementele-cheie ale serii a fost acela în care Margareta Pâslaru, "mitul muzicii uşoare româneşti", aşa cum a fost numită de compozitorul George Grigoriu, a urcat pe scenă alături de Mireille Mathieu. "Doamnelor şi domnilor, pe scenă urmează să urce o persoană pe care o admir foarte tare", a spus Mireille Mathieu, despre Margareta Pâslaru.

De fapt, nu este pentru prima dată când "urmaşa lui Edith Piaf" împarte scena cu Margareta Pâslaru. Aceasta a ţinut să îi ofere un cadou cântăreţei Mireille Mathieu, în semn de preţuire, o fotografie, realizată în anul 1969, la Cannes, în cadrul Galei "MIDEM". Ilustraţia le surprinde pe Mireille Mathieu şi Margareta Pâslaru, alături de Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzee, Muslim Magomaev, Patty Pravo, Jaffa Jarkoni, Joan Manuel Serrat, Amalia Rodrigues, Dalida, Udo Jurgens şi Adriano Celentano. Pe lângă entuziasmul publicului, momentul a stârnit şi emoţia celor două artiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici