Richard Gere, dat în judecată pentru "furtul" unui proiect cinematografic

Richard Gere este acuzat de "furtul" unui proiect cinematografic de doi producători, pe care actorul american i-a dat deja în judecată pentru şantaj, potrivit hollywoodreporter.com.

1059 afișări
Imaginea articolului Richard Gere, dat în judecată pentru "furtul" unui proiect cinematografic

Richard Gere, dat în judecată pentru "furtul" unui proiect cinematografic

Scott şi Anna Elias, proprietarii Random Acts Entertainment, spun că, în 2009, i-au adus lui Richard Gere un proiect de adaptare cinematografică a unei cărţi, "Bones of the Master: A Journey to Secret Mongolia", care, în cele din urmă nu s-a mai concretizat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Gere a dat în judecată compania de producţie, acuzându-i pe cei doi de încălcarea termenilor unui contract şi şantaj. În documentele sale, actorul menţiona că cei doi producători i-au cerut suma de 500.000 de dolari, ameninţându-l că îl vor da în judecată.

La rândul lor, producătorii spun că, după ce au lucrat opt ani la acest proiect, Gere a decis că vrea să îl facă singur, în ciuda unui contract încheiat între cele două părţi.

De altfel, anul trecut, Gere, în vârstă de 68 de ani, s-a oferit să le cumpere partea contra sumei de 50.000 de dolari, dar oferta a fost refuzată.

Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere într-o carieră prestigioasă se numără prestaţiile sale din "American Gigolo", de Paul Schrader, şi "Ofiţer şi gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului "Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din "Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică "Frumuşica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Lor li se adaugă rolurile din drama romantică "Sommersby", de Jon Amiel, musicalul "Chicago" - pentru care a câştigat un Glob de Aur - şi "Dr. T şi femeile", un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici