Robert De Niro îşi transformă restaurantele în galerii de artă pentru picturile tatălui său

Actorul american Robert De Niro a decis să îşi transforme hotelurile şi restaurantele în veritabile galerii de artă pentru picturile şi desenele realizate de tatăl său.

202 afișări
Imaginea articolului Robert De Niro îşi transformă restaurantele în galerii de artă pentru picturile tatălui său

Robert De Niro îşi transformă restaurantele în galerii de artă pentru picturile tatălui său (Imagine: abcnews.go.com)

Robert De Niro Sr., care a murit în 1993 din cauza unui cancer de prostată, a fost un pictor expresionist abstract de succes în anii '40 şi '50, ale cărui opere au marcat scena artistică postbelică din Statele Unite, informează contactmusic.com.

Înainte de moartea tatălui său, Robert De Niro l-a rugat pe acesta să îi creeze designul pentru meniurile din restaurantul său Tribeca Grill şi să îi decoreze restaurantele şi hotelurile cu tablourile sale - portrete şi peisaje.

"Vreau să arăt lumii operele tatălui meu. Am aceste restaurante, am şi un hotel (The Greenwich Hotel din New York), am aceste tablouri pe care vreau să le expun", a declarat starul de cinema.

"Într-o zi, l-am întrebat dacă ar fi de acord să îmi decoreze restaurantele cu tablourile lui. A fost de acord, le-a fixat chiar el în perete, l-a pus pe cel mai mare în partea din spate a restaurantului. Ulterior, am aflat că venea aici o dată pe săptămână cu prietenii lui, stătea la masa din spate şi era mândru de opera lui. Am fost foarte fericit când am aflat acest lucru", a adăugat actorul.

Robert De Niro este naratorul unei producţii a postului HBO, un documentar pe care starul hollywoodian l-a realizat despre tatăl său homosexual, artistul abstract Robert De Niro Sr. Documentarul "Remembering the Artist: Robert De Niro Sr." va avea premiera pe postul HBO pe 9 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici