ROMÂNCĂ bătută cu bestialitate în Marea Britanie de o bandă de adolescenţi pentru că "este poloneză". Le ceruse să păstreze liniştea pentru că dormeau copiii ei | FOTO

Anca Si Piticii, în vârstă de 34 de ani, mama a doi copii, a fost atacată în plină stradă şi lovită cu bestialitate de o bandă de adolescenţi din Doncaster, South Yorkshire. Motivul atacului l-ar fi reprezentat faptul că "este poloneză", transmite Daily Mail.

25609 afișări
Imaginea articolului ROMÂNCĂ bătută cu bestialitate în Marea Britanie de o bandă de adolescenţi pentru că "este poloneză". Le ceruse să păstreze liniştea pentru că dormeau copiii ei | FOTO

ROMÂNCĂ bătută cu bestialitate în Marea Britanie de o bandă de adolescenţi pentru că "este poloneză". Le ceruse să păstreze liniştea pentru că dormeau copiii ei

Atacul rasial s-a petrecut vineri, după ora 23.00. Femeia îşi scotea lucrurile din porbagajul maşinii şi le-a cerut tinerilor, care făceau scandal la miezul nopţii, să păstreze liniştea pentru că la acea oră copiii ei, în vârstă de trei şi şase ani, dormeau.

Atunci, adolescenţii au trântit-o la pământ şi au lovit-o cu bestialitate, femeia suferind mai multe traume faciale.

"Am reuşit să scap şi să fug la uşa vecinilor mei ca să le cer ajutorul. Aceştia au ieşit şi au încercat să calmeze spiritele", a povestit Anca Si Piticii, care a ajuns la spital în urma rănilor suferite, relatează Daily Mail.

Mai mult, tinerii violenţi i-au distrus gardul locuinţei şi au avariat maşina prietenului său, parcată în dreptul casei, şi au urmărit-o aproape până în casă.

"Au început să bată la uşa mea. I-am auzit apoi plecând şi am văzut un SUV negru accelerând", a adăugat românca.

Femeia a povestit că deşi a solicitat imediat ajutorul poliţiei, oamenii legii au refuzat să îi ia vreo declaraţie timp aproape două zile de la momentul atacului.

"După atâtea ore, poliţia nu a reuşit să-mi ia o declaraţie. M-au sunat 20 de ore mai târziu anunţându-mă că este sâmbătă seara, barurile sunt pline, şi nu se pot ocupa de cazul meu", a subliniat Anca Si Piticii.

"Singura mea armă, ca mamă singură, pentru a-mi proteja copiii, este poliţia. De ce erau adolescenţi de 13-15 ani pe stradă în acea oră? Serviciile sociale ar trebui să se implice şi să ia măsuri serioase", a mai spus femeia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din South Yorkshire a declarat că a fost înregistrată plângerea femeii şi o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Potrivit datelor oficiale, în Marea britanie, au fost înregistrate peste 90.000 de atacuri rasiale în ultimele 12 luni, în creşte cu 17% faţă de anul precedent.

Potrivit analiştilor, numărul atacurilor rasiste s-a mărit considerabil după referendumul privind Brexit şi atacurile teroriste din 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici