Sculptură în forma unui câine, estimată la 55 milioane de dolari, scoasă la licitaţie - FOTO

O sculptură realizată de artistul Jeff Koons, sub forma unui câine portocaliu, estimată la o valoare cuprinsă între 35 şi 55 de milioane de dolari, va fi scoasă la vânzare pe 12 noiembrie, la New York, la casa de licitaţii Christie's.

270 afișări
Imaginea articolului Sculptură în forma unui câine, estimată la 55 milioane de dolari, scoasă la licitaţie - FOTO

Sculptură în forma unui câine, de Jeff Koons, estimată la 55 milioane de dolari, scoasă la licitaţie

Lucrarea artistului, intitulată "Balloon Dog (Orange)", care întruchipează un câine ce seamănă cu cei confecţionaţi din baloane, va fi scoasă la licitaţie în toamna aceasta, de casa Christie's, la New York City, preţul estimat al operei fiind situat între 35 de milioane de dolari şi 55 de milioane de dolari, informează huffingtonpost.com.

Sculptura, care are o înălţime de 3,6 metri şi este realizată din oţel inoxidabil, este pusă în vânzare de omul de afaceri Peter Brant, pentru a strânge bani pentru asociaţia pe care o deţine, Fundaţia de Artă Brant din Greenwich, Connecticut.

Jeff Koons a creat de-a lungul vieţii o serie de sculpturi în formă de câine, de diferite culori - galben, albastru, purpuriu şi roşu -, operele ajungând în posesia unor nume mari din mediul afacerilor, precum Steven A. Cohen, Eli Broad, François Pinault şi Dakis Joannou.

Pe de altă parte, opera inovatorului Koons "Tulips" a fost vândută anul trecut, la casa Christie's, pentru suma de 33,6 milioane de dolari, un record pentru artist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici