Shirley MacLaine, Carlos Santana şi Herbie Hancock, premiaţi de Kennedy Center din Washington

Actriţa Shirley MacLaine şi muzicienii Herbie Hancock şi Carlos Santana se numără printre artiştii care vor fi recompensaţi la cea de-a 36-a gală Kennedy Center Awards, unde vor fi acordate cele mai prestigioase premii culturale decernate de municipalitatea din Washington.

137 afișări
Imaginea articolului Shirley MacLaine, Carlos Santana şi Herbie Hancock, premiaţi de Kennedy Center din Washington

Actriţa Shirley MacLaine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul oficial a fost făcut joi de administratorii acestei prestigioase săli de spectacole din capitala americană.

Cântăreaţa de operă Martina Arroyo, în vârstă de 76 de ani, şi pianistul şi cântăreţul Billy Joel, în vârstă de 64 de ani, sunt ceilalţi laureaţi ai acestui premiu, care recompensează în fiecare an cinci artişti sau diverse celebrităţi - în prezenţa lor - pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii americane.

Premiile vor fi înmânate pe 8 decembrie, într-o gală specială în prezenţa preşedintelui american Barack Obama şi a soţiei sale, Michelle, care se întâlnesc înainte de acest eveniment, la Casa Albă, cu cei cinci laureaţi.

"Martina Arroyo a uimit lumea cu vocea ei de soprană", pianistul şi compozitorul Herbie Hancock, în vârstă de 73 de ani, "este unul dintre muzicienii cei mai inovatori din lume, doborând constant barierele şi redefinind arta jazzului", iar melodiile cântăreţului Billy Joel "ne-au însoţit vieţile timp de peste 40 de ani", a declarat David Rubenstein, preşedintele Kennedy Center, într-un comunicat.

"Cariera remarcabilă a lui Shirley MacLaine, în vârstă de 79 de ani, cu multiple faţete, a marcat de o manieră de neînlăturat scena şi marele ecran timp de 60 de ani", se afirmă în acelaşi comunicat, în care se mai spune că arta muzicianului şi artistului Carlos Santana, în vârstă de 66 de ani, "transcede genurile, de la evoluţia sa legendară de la Woodstock până la cele opt premii Grammy câştigate în 2000 şi dincolo de ele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici