Simon din "Al şaptelea cer", la 28 de ani: David Gallagher lucrează la un nou thriller american - FOTO, VIDEO

Cunoscut mai ales pentru rolul lui Simon, unul dintre băieţii soţilor Camden din iubitul serial "Al şaptelea cer", dar şi pentru interpretarea lui Mikey Ubriacco din "Uite cine vorbeşte acum", actorul David Gallagher şi-a continuat cariera în televiziune cu roluri în seriale americane celebre.

1246 afișări
Imaginea articolului Simon din "Al şaptelea cer", la 28 de ani: David Gallagher lucrează la un nou thriller american - FOTO, VIDEO

Simon din "Al şaptelea cer", la 28 de ani: David Gallagher lucrează la un nou thriller american - FOTO, VIDEO

Născut pe 8 februarie 1985, David Lee Gallagher şi-a început cariera de actorie încă de la vârsta de doi ani, primul pas fiind modellingul pentru reclame print în New York, urmat de primele apariţii în spoturi publicitare pentru televiziune.

A apărut într-un serial de televiziune pentru prima oară la vârsta de opt ani. Debutul într-un film artistic a avut loc în 1993, când a câştigat castingul pentru rolul micuţului Mikey din "Uite cine vorbeşte acum/ Look Who's Talking Now", continuarea filmului "Uite cine vorbeşte", în care a jucat alături de John Trvolta şi Kirstie Alley. 

După apariţii în diverse alte filme, în 1996 David a primit rolul lui Simon Camden în serialul dramă "Al şaptelea cer/ 7th Heaven". Difuzat în 11 sezoane, serialul a fost cea mai longevivă dramă de familie din istoria televiziunii, potrivit slate.com.

"Al şaptelea cer/ 7th Heaven" (1996-2007) este un serial difuzat de postul canadian The WB, fiind cea mai lungă serie difuzată de acest post de televiziune. Serialul spune povestea familiei Camden, avându-i în centru pe tatăl Eric, preot protestant (interpretat de Stephen Collins), şi pe mama Annie (Catherine Hicks, casnică). Timp de două sezoane şi jumătate în familie sunt cinci copii, Matt (Barry Watson), Mary (Jessica Biel), Lucy (Beverley Mitchell), Simon (David Gallagher) şi Ruthie (Mackenzie Rosman). Familia este completată cu o pereche de gemeni cărora Annie le dă naştere în episodul 14 din sezonul 3.

În timpul serialului, David a acceptat roluri şi în alte filme. În 2003, în timpul celui de-al optulea sezon, a părăsit serialul pentru a se dedica facultăţii, revenind pe platou în timpul sezonului 9 şi 10, despre care se presupunea că ar fi trebuit să încheie serialul. În 2006 a fost reluat pentru sezonul 11, dar Gallagher nu a mai vrut o colaborare.

Rolul lui Simon Camden din "Al şaptelea cer" a fost recompensat cu multiple premii şi nominalizări în industria evenimentelor americane de profil, David câştigând, din 1997 până în 2004, premii pentru cel mai bun tânăr artist la Young Artist Awards, YoungStar Awards şi Teen Choice Awards.

Primul lui rol după "Al şaptelea cer" a fost în 2006, când a jucat rolul unui criminal în serie într-un alt serial. Actorul a mai apărut în "CSI: Miami", în "Dispăruţi fără urmă", în "Bones" şi, recent, în cunoscutul serial "The Vampire Diaries".

În prezent, David lucrează la rolul pentru un film artistic, "Scared of the Dark", un thriller supranatural american.

David este şi un activ susţinător şi purtător de cuvânt al organizaţiei "Cure Autism Now" ("Vindecaţi autismul acum"), unul dintre fraţii săi fiind diagnosticat cu autism.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici