Al Bundy, la 16 ani de la încheierea serialului "Familia Bundy": Ed O'Neill continuă să joace în seriale - FOTO

Ed O'Neill, care a devenit celebru datorită interpretării rolului Al Bundy în serialul "Familia Bundy" (Married with Children) îşi continuă cariera de actor, jucând în seriale şi având şi apariţii în filme.

20811 afișări
Imaginea articolului Al Bundy, la 16 ani de la încheierea serialului "Familia Bundy": Ed O'Neill continuă să joace în seriale - FOTO

Al Bundy, la 17 ani de la încheierea serialului "Familia Bundy": Ed O'Neill continuă să joace în seriale

Ajuns la venerabila vârstă de 67 de ani, Ed O'Neill poate fi urmărit în prezent în serialul "Modern Family". El îl interpretează din 2009 în acest sitcom pe Jay Pritchett, soţul Gloriei Pritchett (interpretată de Sofia Vergara).

Ed O'Neill a avut prima apariţie într-un serial în anul 1970, în "All My Children". De atunci, actorul a jucat fără oprire în filme şi seriale.

Debutul într-un lungmetraj al lui Ed O'Neill a avut loc în "Încrucişarea" (Cruising), film în care a jucat alături de Al Pacino.

Ed O'Neill a mai apărut în: "Dutch" (1991), "Lumea lui Wayne" (Wayne's World, 1992), "Prefontaine" (1997), film ce prezintă viaţa cunoscutului atlet de distanţă american Steve Prefontaine, mort într-un accident de maşină la vârsta de 24 de ani, "Colecţionarul de oase" (1999), "Spartanul" (2004) sau "Centura roşie" (Redbelt, 2008). În 2012 a asigurat vocea în filmul "Ralph Strică-Tot" (Wreck-It Ralph).

Deşi a apărut în multe filme, unele dintre acestea succese de box-office, Ed O'Neill rămâne cunoscut datorită serialului "Familia Bundy", care i-a adus cea mai mare popularitate şi cele mai multe premii. Rolul lui Al Bundy i-a adus două nominalizări la "Globul de Aur", în anii 1992 şi 1993.

Replica cea mai cunoscută din serial a lui Al Bundy este: "Where is my dinner, Peg?" (Unde e cina mea, Peg), adresată soţiei sale din sitcom, Margaret "Peg" Bundy (Katey Sagal).

La fel ca şi personajul său din serial, Ed O'Neill a jucat fotbal american în timpul facultăţii. Al Bundy îşi exprimă constant în sitcom dezamăgirea că nu a reuşit să ajungă fotbalist profesionist şi aminteşte mereu de meciul vieţii lui, cel în care a marcat patru touchdown-uri.

Pe plan personal, Ed O'Neill este căsătorit din 1986 cu actriţa Catherine Rusoff, de care s-a separat în 1989, dar cu care s-a împăcat în 1993. Cuplul are două fete, Claire (născută în 1996) şi Sophia (născută în 1999). Soţia sa a apărut în două episoade ale serialului "Familia Bundy".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici