Sorin Oprescu i-a dăruit lui Joe Biden un cadou de 820 de dolari. Vezi ce conţine acesta

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a oferit în dar vicepreşedintelui american Joe Biden, în octombrie 2009, o sculptură abstractă din sticlă roşie alături de un set de timbre înrămate, valoarea totală a cadoului fiind estimată la 820 de dolari.

60 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu i-a dăruit lui Joe Biden un cadou de 820 de dolari. Vezi ce conţine acesta

Vicepreşedintele american Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Referirea la cadoul lui Oprescu apare într-un document al Registrului Federal în care sunt trecute cadourile primite de liderii americani de la demnitari străini în anul 2009, publicat pe site-ul Departamentului de Stat american.

Conform documentului, cadoul lui Oprescu, o sculptură în sticlă roşie reprezentând o formă abstractă pe un soclu, însoţită de o plachetă de prezentare, precum şi un set de timbre înrămate, a fost primit de Biden în 28 octombrie 2009. Valoarea cadoului a fost estimată de specialiştii americani la 820 de dolari.

Biden a primit permisiunea de a păstra cadoul "doar pentru uz oficial".

Un alt demnitar român care a făcut un cadou unui oficial american este şeful Statului Major al armatei române, amiralul Gheorghe Marin.

Acesta i-a dăruit, în 6 august 2009, omologului său american, amiralului Michael G. Mullen, o statuetă argintie reprezentând un marinar la cârma navei. Alături de statuetă, în cadoul lui Marin pentru omologul său american s-au mai regăsit o sticlă de vin Pinot Noir de Murfatlar din anul 1946, o cutie conţinând un set de accesorii pentru servirea vinului şi o carte despre România.

Valoarea totală a cadoului pentru Michael G. Mullen a fost estimată de experţii americani la 720 de dolari.

Cadoul de la amiralul Marin aşteaptă, conform site-ului citat, să fie transferat la o instituţie unde se păstrează aceste obiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici