Soţia lui Clint Eastwood a iniţiat procedura de separare legală de starul american

Dina Eastwood, soţia actorului şi regizorului Clint Eastwood, a depus actele prin care a iniţiat procedura de separare legală de starul american, punând astfel capăt unei căsnicii care a durat 17 ani, a anunţat avocatul ei.

416 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Clint Eastwood a iniţiat procedura de separare legală de starul american

Soţia lui Clint Eastwood a iniţiat procedura de separare legală de starul american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul Michael McClure a depus această petiţie, luni, în numele soţiei cineastului, la Curtea Superioară din comitatul Monterey din California.

Michael McClure a refuzat să precizeze motivele pentru care Dina Eastwood, în vârstă de 48 de ani, o fostă jurnalistă de televiziune, a iniţiat procedura de separare legală şi nu ştie dacă aceasta va solicita în cele din urmă divorţul.

Clint Eastwood şi Dina Ruiz s-au căsătorit în 1996 şi au împreună o fiică, Morgan, în vârstă de 16 ani.

Celebrul actor american, în vârstă de 83 de ani, a fost căsătorit cu Maggie Johnson mai mult de 30 de ani şi a avut relaţii de lungă durată cu actriţele Sondra Locke şi Frances Fisher. Supranumit "afemeiatul în serie" de la Hollywood, Clint Eastwood a avut numeroase aventuri şi relaţii pasagere şi are şapte copii.

Separarea legală este un proces prin care un cuplu căsătorit poate să îşi oficializeze de facto despărţirea, cei doi rămânând în continuare căsătoriţi. Un cuplu poate să obţină separarea legală ca o alternativă la divorţ, în cazul în care există considerente morale sau religioase care îi împiedică să divorţeze. Separarea legală nu conduce în mod automat la divorţ: este posibil ca cei doi să se împace, iar în acest caz, ei nu trebuie să facă nimic pentru a rămâne căsătoriţi. În schimb, dacă nu reuşesc să treacă peste neînţelegeri şi doresc să divorţeze, atunci cei doi foşti parteneri de cuplu trebuie să depună actele oficiale pentru divorţ.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat cinci premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006).

"Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela care a avut premiera în decembrie 2009, dar şi pelicula "J. Edgar", despre viaţa şi cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera în noiembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici