Soţul lui Amy Winehouse: Eu i-am oferit droguri puternice lui Amy

Blake Fielder-Civil a mărturisit într-un interviu recent că el a fost persoana care i-a oferit droguri puternice fostei sale soţii, cântăreaţa Amy Winehouse.

1552 afișări
Imaginea articolului Soţul lui Amy Winehouse: Eu i-am oferit droguri puternice lui Amy

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blake, care se confruntă la rândul lui de mulţi ani cu dependenţa de droguri, se afla în închisoare în momentul în care fosta lui soţie a murit, în 2011, din cauza consumului de alcool. El spune că s-a simţit uşurat atunci când a aflat că decesul cântăreţei Amy Winehouse nu a fost provocat de o supradoză de droguri.

"Nu ştiu dacă asta mă absolvă de vină sau de responsabilitate. Însă acest lucru înseamnă că nu eu am fost acela care a ucis-o pe fosta mea soţie. Eu am fost totuşi acela care a adus drogurile în relaţia noastră. Dar, atunci când au fost publicate rezultatele testelor toxicologice, m-am simţit uşurat să aflu că nu existau urme de droguri în organismul ei", a spus Blake Fielder-Civil într-un interviu acordat în exclusivitate tabloidului britanic The Sun.

În pofida candorii afişate, Fielder-Civil insistă asupra faptului că vina pentru faptul că a devenit dependentă de droguri îi aparţine cântăreţei Amy Winehouse.

"Ar fi lipsit de respect să presupunem că Amy era atât de uşor de influenţat, încât ar fi luat droguri fără să decidă ea însăşi acest lucru. Era, de fapt, foarte puternică şi independentă", a precizat fostul ei soţ.

El a insistat asupra faptului că nu drogurile, ci consumul exagerat de alcool a reprezentat adevărata problemă cu care se confrunta Amy Winehouse.

Fielder-Civil se afla într-o închisoare din Leeds, în iulie 2011, când fosta lui soţie a murit, în reşedinţa ei din nordul Londrei.

"Credeam că lumea mea s-a sfârşit. Eram ca două boabe într-o singură păstaie", a spus el.

Neputând să participe la funeraliile cântăreţei, Fielder-Civil a organizat o ceremonie în celula lui din închisoare. Condamnat la 14 luni de închisoare, pentru spargerea unei locuinţe şi ameninţări cu o armă de foc, a fost internat de urgenţă, recent, în urma unei supradoze de droguri şi alcool.

Plasat de medicii britanici într-o comă indusă timp de două săptămâni, Fielder-Civil susţine că a avut o viziune, în care spiritul lui Amy Winehouse a venit să îl vadă, pentru a îl ajuta să depăşească acel moment dificil.

Blake Fielder-Civil, care are un copil cu noua lui iubită, Sarah Aspin, a spus: "Amy a vrut ca eu să trăiesc alături de băiatul meu".

Blake Fielder-Civil şi Amy Winehouse s-au căsătorit la Miami în 2007, iar mariajul lor s-a încheiat printr-un divorţ pronunţat în 2009, într-o perioadă în care Blake se afla deja la închisoare.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici