Sticla de votcă ce a stârnit revoltă: sloganul considerat o blasfemie

Producătorii unei mărci de votcă din Kazahstan au stârnit revoltă după ce au scris pe etichetele sticlelor de alcool un cuvânt a cărui alăturare cu alcoolul este considerată blasfemie.

634 afișări
Imaginea articolului Sticla de votcă ce a stârnit revoltă: sloganul considerat o blasfemie

Sticla de votcă ce a stârnit revoltă: sloganul considerat o blasfemie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Puterea lui Allah ajunge pentru toţi", stă scris pe o sticlă de votcă ce se comercializează de acum în Semey, Kazahstan. Votca are preţul de 3.35 euro, informează The Huffington Post.

Imamul Bekzat Boronbaiuly din Kazahstan i-a îndemnat pe producătorii mărcii de alcool "să caute iertare pentru blasfemia propoziţiei lor". Religia islamică interzice consumarea de băuturi alcoolice.

Majoritatea etnicilor din Kazahstan este formată din musulmani suniţi, dar atitudinile faţă de religie sunt în general mult mai relaxate. Ţara are o minoritate destul de mare formată din slavi, iar consumul de alcool este popular în toată regiunea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici