Târgul Gaudeamus s-a deschis miercuri la Cluj-Napoca

Târgul Gaudeamus s-a deschis, miercuri, la Cluj-Napoca, în pavilionul amenajat în Piaţa Unirii din municipiu, la cea de-a zecea ediţie a târgului participând peste cincizeci de edituri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8 afișări

Scriitoarea Irina Petraş, preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, prezentă la deschiderea oficială a târgului, a declarat corespondentului MEDIAFAX că publicul venit în număr mare la târgul de carte este un semn că oamenii continuă să citească, să cumpere cărţi.

"În ultima vreme am tot spus în glumă că numărul scriitorilor tot creşte, iar al cititorilor scade. Acest târg vine să mă contrazică şi la fel fac oamenii care fac coadă să cumpere cărţi. Cartea, cititul, căutarea ideilor personale în cărţi este încă un aspect important al vieţii multora dintre noi şi asta nu poate decât să ne bucure", a spus Petraş.

Directorul Radio Cluj, Florin Zaharescu, a declarat că privind prin prisma rezultatelor obţinute de-a lungul acestor zece ani, Caravana Gaudeamus, organizată de Radio România, s-a dovedit un real reper pentru piaţa de carte românească.

"Cei zece ani care au trecut de la manifestarea inaugurală a Caravanei Gaudeamus au însemnat 27 de târguri, derulate la Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova, Sibiu şi Timişoara, organizate în parteneriat cu posturile regionale Radio România, peste 270.000 de vizitatori şi 785 de evenimente editoriale şi profesionale", a spus Zaharescu.

Târgul Gaudeamus de la Cluj-Napoca este organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, Gaudeamus şi Radio Cluj şi poate fi vizitat de miercuri până duminică.

Târgul are o suprafaţă de 350 metri pătraţi, iar în cadrul său sunt prezente 55 de edituri.

Programul târgului include lansări de carte, concursuri, dar şi expoziţii de carte.

Târgul poate fi vizitat, de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică, între orele 10.00 şi 14.00.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici