Topirea gheţurilor şi retragerea gheţarilor au scos la iveală surprizele din Antarctica: ce au descoperit cercetătorii

Încălzirea globală este cel mai vizibilă în Antarctica. Gheţarii care se topesc şi se retrag au lăsat în urmă adevărate ”surprize”.

17895 afișări
Imaginea articolului Topirea gheţurilor şi retragerea gheţarilor au scos la iveală surprizele din Antarctica: ce au descoperit cercetătorii

Topirea gheţurilor şi retragerea gheţarilor au scos la iveală surprizele din Antarctica: ce au descoperit cercetătorii

Potrivit LiveScience, un astfel de gheţar retras a scos la iveală o insulă neştiută care a primit numele Sif. Insula este formată din granit şi a fost observată pentru prima dată în această săptămână. Insula reprezintă o surpriză pentru cercetători pentru că până acum nu apărea pe nicio hartă.

Insula are 350 de metri şi este acoperită integral cu gheaţă, iar în jurul ei, pe o rază de 65 de kilometri, nu se află niciun alt petec de pământ. Spre insulă a plecat deja o echipă de cercetători pentru a realiza o analiză completă a insulei.

Insula a fost denumită Sif după zeiţa Pământului din mitoligia nordică, soţia lui Thor - zeul tunetului.

sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici