TOPUL celor mai spectaculoase poduri care unesc două ţări sau state americane - GALERIE FOTO

Publicaţia Huffington Post a realizat un top al celor mai spectaculoase poduri care asigură trecerea dintr-o ţară în alta sau dintr-un stat în altul (în Statele Unite ale Americii).

10219 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai spectaculoase poduri care unesc două ţări sau state americane - GALERIE FOTO

TOPUL celor mai spectaculoase poduri care unesc două state sau ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambassador Bridge

Podul face legătura dintre SUA de Canada, respectiv oraşul Detroit, din statul Michigan, de Ontario. El are o lungime de 2.286 metri şi aproximativ 25 la sută din comerţul cu mărfuri dintre SUA şi Canada se face prin intermediul acestei construcţii, scrie Huffington Post.

Bi-State Vietnam Gold Star Bridges

Construcţia leagă statele americane Kentucky (Henderson) şi Indiana (Evansville) şi are o lungime de 1.643 de metri.

Oresund Bridge

Podul uneşte Danemarca (Copenhaga) de Suedia (Malmo) şi are o lungime de 7.844 de metri. Este considerat un produs hibrid. Pentru a-l traversa, mai întâi trebuie să conduci cinci mile din Suedia până pe insula artificială Peberholm, apoi trebuie traversat un tunel de 2,5 mile până în Danemarca. În timpul construcţiei din 1990, muncitorii au descoperit 15 proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial.

John A. Roebling Suspension Bridge

Leagă statele Ohio (Cincinnati şi Kentucky (Covington). Construit imediat după Războiul Civil, podul avea scopul de a uşura traficul între Kentucky şi oraşul aflat într-un boom comercial Cincinnati. Din cauza economiei extrem de sărace din acea perioadă, podul a fost ridicat cu materiale ieftine, astfel că celor care îl traversau li se cerea să ruleze cu viteze foarte mici. Construcţia a fost îmbunătăţită şi în 1980 a primit numele lui John A. Roebling, acelaşi arhitect care a creat şi celebrul Brooklyn Bridge.

Three Countries Bridge

Podul uneşte trei ţări, Franţa (Huningue), Germania (Weil-am-rhein) şi Elveţia (regiunea Basel) şi are o lungime de doar 248 metri.

Deşi ne-am putea închipui, după nume, că este o structură triunghiulară, de fapt podul este unul absolut normal şi este deschis doar pentru accesul pietonilor. Podul este construit între Franţa şi Germania, de unde graniţa cu Elveţia se află la doar sute de metri distanţă.

Bob Kerrey Pedestrian Bridge

Podul face legătura între statele americane Nebraska (Omaha) şi Iowa (Council Bluffs). Considerat o minune a arhitecturii, podul este unui susţinut de cabluri într-un mod extrem de ingenios.

George Washington Bridge

Construit între Manhattan (New York) şi New Jersey (Fort Lee), podul are două nivele, 14 benzi şi este traversat anual de 100 de milioane de maşini. Este cel mai aglomerat pod pentru vehicule cu motor din lume.

Podul "Noua Europă" Calafat - Vidin

Construcţia, inaugurată în iunie 2013, uneşte România (Calafat) şi Bulgaria (Vidin).

Podul Vidin-Calafat face parte din Coridorul paneuropean de transport IV. Valoarea totală a proiectului a fost de 282 milioane de euro, dintre care 106 milioane de euro au fost fonduri europene, restul sumei provenind din finanţări la nivel naţional din cele două ţări vecine şi investiţii private. Proiectul a fost demarat la sfârşitul anilor '90, dar a fost amânat în mai multe rânduri, el fiind inaugurat în iunie 2013.

Potrivit unor estimări, peste 415.000 de vehicule vor traversa podul în primul an de operare - 186.000 de autoturisme, 20.000 de autobuze, 209.000 de camioane - şi 4.745 de trenuri - 730 de pasageri şi 4.015 de marfă. Numărul vehiculelor ar urma să atingă 8.504 până în 2030, potrivit unor estimări.

The Interstate Bridge

Construit în 1917 pentru maşinile electrice, podul face legătura între statele Oregon (Portland) şi Washington (Vancouver). În momentul în care maşinile au devenit extrem de răspândite, a fost nevoie de mai multe benzi, astfel că inginerii au venit cu o idee inedită: au construit un pod identic lângă cel deja existent.

Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge

Este cel mai înalt pod cu arcuri din ciment din lume şi al doilea cel mai înalt din Statele Unite ale Americii. El face legătura între Nevada (Clark County) şi Arizona (Mohave County) şi a primit numele unui fost guvernator din Nevada, Mike O’Callaghan, şi a unui fost jucător de fotbal american, Pat Tillman, ucis în războiul din Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici