Trupa britanică Fanfarlo concertează, miercuri, într-un club din Capitală

Trupa britanică Fanfarlo va concerta, în premieră, la Bucureşti, miercuri, de la ora 21.00, la Control Club, în deschiderea concertului urmând să urce pe scenă formaţia Moon Museum, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

46 afișări
Imaginea articolului Trupa britanică Fanfarlo concertează, miercuri, într-un club din Capitală

Trupa britanică Fanfarlo concertează, miercuri, într-un club din Capitală (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Concertul formaţiei Fanfarlo face parte din turneul de promovare a noului album "Fanfarlo - Let's Go Extinct", lansat luna trecută.

Înfiinţată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock şi post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară şi mandolină, la trompetă şi ferăstrău muzical. Trupa are în palmares trei albume: "Reservoir" (2009), "Rooms Filled With Light" (2012) şi "Let's Go Extinct" (2014).

Prezentat ca un album conceptual despre evoluţia omenirii şi viitorul posibil care ne aşteaptă, "Let's Go Extinct" este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât şi de Brian Wilson şi Fleetwood Mac.

"Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluţionistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum şi încotro ne îndreptăm? Să vorbim despre ciudăţeniile noastre şi ale semenilor noştri! Aşa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenţi puşi pe şotii", a declarat Simon Balthazar, solistul şi principalul compozitor al trupei.

Albumul a fost înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Ţara Galilor.

Nou-apărut pe scena muzicală locală, dar compus din muzicieni de notorietate în underground-ul românesc, Moon Museum este un proiect iniţiat în urmă cu doi ani de Eugen Nuţescu (Oigan), chitară şi voce în trupa Kumm, alături de Ami Crişan şi Mihai Grama. Pe scenă, cei trei sunt acompaniaţi de Andrei Robin Proca (Robin and The Backstabbers) - la chitară, Uţu Pascu - la bas şi John Ciurea (Kumm) - la tobe.

Numele Moon Museum vine de la o plăcuţă de ceramică de aproximativ trei centimetri, conţinând desenele a şase artişti pop din anii '60, printre care Andy Warhol, Robert Rauschenberg şi Claes Oldenburg, depusă pe Lună de către Apollo 12.

Biletele pentru concert pot fi achiziţionate de pe Easytickets.ro, dar şi de la Control Club, la preţul de 45 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici