Trupa The Rolling Stones a încântat publicul londonez la 50 de ani de existenţă a grupului

Trupa The Rolling Stones a electrizat duminică seară la Londra un public de 20.000 de spectatori, cu ocazia primului concert major susţinut în ultimii cinci ani, care marchează împlinirea a 50 de ani de existenţă ai grupului britanic.

130 afișări
Imaginea articolului Trupa The Rolling Stones a încântat publicul londonez la 50 de ani de existenţă a grupului

Trupa The Rolling Stones a încântat publicul londonez la 50 de ani de existenţă a grupului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe scena amenajată pe stadionul acoperit care este uriaşa sală O2 Arena din Londra unde au cântat, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood au fost însoţiţi pentru prima dată în ultimii 20 de ani de Bill Wyman, fostul basist al trupei.

Spectatorii au plătit până la 406 lire sterline (650 de dolari sau 500 de euro) pentru un loc standard şi, în anumite cazuri, alte mii de lire sterline suplimentare, pe site-urile specializate de revânzare a biletelor.

"Cum vă simţiţi, voi, cei care aţi luat bilete ieftine? De fapt, nu sunt chiar atât de ieftine, asta e problema", a declarat, glumind, la începutul concertului, solistul Mick Jagger.

The Rolling Stones a cântat apoi legendara piesă "I want to be your man". Aproape septuagenarul Mike Jagger (69 de ani) a purtat o vestă argintie şi o pălărie de fetru, aşa cum a făcut-o adeseori, alergând de-a lungul şi de-a latul scenei, înainte ca renumita trupă din care face parte să continue concertul cu nu mai puţin celebra piesă "Get off my cloud".

Cântăreaţa americană de muzică soul Mary J. Blige a urcat apoi pe scenă şi a cântat alături de Mick Jagger piesa "Gimme Shelter", iar apoi renumitul chitarist Jeff Beck s-a alăturat celebrului cvartet britanic pentru a cânta împreună piesa "I'm going down".

Cei patru rockeri din The Rolling Stones au cântat apoi mai multe piese şi cu chitaristul Mick Taylor.

Fanii nu au fost descurajaţi de preţurile biletelor care au stârnit multe critici, mulţi dintre ei fiind convinşi că o altă ocazie de a le vedea cântând pe scenă pe aceste patru vedete ale muzicii rock, care înaintează în vârstă, nu se va mai prezenta. Toate biletele pentru concertul de duminică, dar şi pentru al doilea concert de la Londra, al formaţiei britanice s-au vândut luna trecută doar în şapte minute.

Show-ul de duminică seară este primul dintr-o serie de cinci concerte care marchează cea de-a 50-a aniversare a trupei The Rolling Stones, în cadrul unui mini-turneu intitulat "50 And Counting".

Un al doilea concert este prevăzut joi, tot în sala O2 Arena, şi alte trei în Statele Unite - la New York, Newark şi New Jersey - în luna decembrie.

Trupa The Rolling Stones, care nu a mai urcat pe scenă din 2007, a repetat spectacolul de la Londra cu un show la Paris, unde a susţinut pe 26 octombrie un concert mic pentru 350 de persoane, într-un club.

În august, revista americană Billboard afirma că trupa britanică va câştiga 25 de milioane de dolari graţie primelor patru concerte din acest turneu. Grupul a anunţat că a adăugat un al cincilea concert în această mini-serie, care va avea loc pe 8 decembrie la New York.

După concert, Daily Telegraph a afirmat că trupa The Rolling Stones şi-a apărat titlul de "cea mai mare trupă rock din lume", "cu mult stil şi strălucire".

Acelaşi cotidian britanic a remarcat însă că doar cu câteva ore înainte de concert, multe dintre bilete erau încă nevândute pe site-urile de revânzare, unde erau propuse la preţul de 1.300 de lire sterline.

Mick Jagger face parte din trupa The Rolling Stones, alături de Ronnie Wood, Charlie Watts şi Keith Richards. Trupa The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici