Un bărbat britanic, arestat pentru distribuirea ilegală pe internet a filmului "The Expendables 3"

Un bărbat din Marea Britanie a fost arestat după ce a distribuit ilegal pe internet o copie a filmului "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu/ The Expendables 3" (2014), informează screendaily.com.

208 afișări
Imaginea articolului Un bărbat britanic, arestat pentru distribuirea ilegală pe internet a filmului "The Expendables 3"

Un bărbat britanic, arestat pentru distribuirea ilegală pe internet a filmului "The Expendables 3" (Imagine: Shutterstock)

Ofiţerii din Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU) din Marea Britanie au arestat un bărbat acuzat că a distribuit ilegal pe internet copii ale mai multor filme de succes, inclusiv o copie a filmului de acţiune "The Expendables 3".

Într-o anchetă realizată în colaborare cu US Immigration and Customs Enforcement (ICE), Homeland Security Investigations (HSI) şi Motion Picture Association of America (MPAA), Poliţia Municipală din Londra l-a arestat pe acel bărbat în vârstă de 26 de ani la locul său de muncă, în oraşul Leeds, în cursul dimineţii de joi. Suspectul a fost transportat apoi la sediul poliţiei locale pentru a fi chestionat.

El era bănuit că obţinea copii de înaltă calitate a unor filme de succes - care fie sunt difuzate exclusiv în cinematografe, fie reprezintă versiuni nefinalizate şi nelansate - pe care le distribuia apoi în mod ilegal pe internet. Potrivit poliţiei britanice, acţiunile acelui bărbat au cauzat industriei cinematografice un prejudiciu de câteva milioane de lire sterline.

Ofiţerii din PIPCU şi HSI au efectuat o percheziţie în locuinţa suspectului din Halifax, din care au confiscat mai multe computere şi dispozitive mobile.

Actorul Sylvester Stallone, protagonist şi coscenarist al filmului "The Expendables 3", a declarat: "Vreau să mulţumesc ofiţerilor de la Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU) şi celor de la Poliţia Municipală din Londra pentru faptul că au colaborat cu US Homeland Security Investigations pentru a-l reţine pe suspectul din acest caz".

"Este important să protejăm drepturile asupra operelor creative din lumea întreagă împotriva furtului", a adăugat Sylvester Stallone.

Sylvester Stallone a lansat primul lungmetraj din seria "Eroi de sacrificiu", cu numeroase staruri ale filmelor de acţiune, precum Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Steve Austin şi Mickey Rourke, în anul 2010.

De atunci, starul hollywoodian a lansat două continuări ale acelui film, în care au apărut alte nume mari ale filmelor de acţiune precum Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Bruce Willis, Mel Gibson, Wesley Snipes şi Arnold Schwarzenegger.

Cele trei filme din franciza "Eroi de sacrificiu/ The Expendables" au generat împreună încasări de 786 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici