Un cercetător de teren dezminte că fratele leului Cecil ar fi mort

Fratele leului Cecil, ucis luna trecută în Zimbabwe de către un stomatolog american, nu este mort, afirmă un cercetător de teren care monitorizează grupul de lei, contrazicând informaţii de presă potrivit cărora Jericho ar fi fost ucis, relatează Reuters Africa în pagina electronică.

199 afișări
Imaginea articolului Un cercetător de teren dezminte că fratele leului Cecil ar fi mort

Un cercetător de teren deminte că fratele leului Cecil ar fi mort (Foto: Captura)

"Pare viu şi nevătămat, pot spune", a declarat sâmbătă Brent Stapelkamp, un cercetător de teren în cadrul Proiectului de cercetare a leilor Hwange, care monitorizează leul cu ajutorul unui dispozitiv GPS.

Un grup, Centrul de comandă pentru conservare din Zimbabwe, a postat sâmbătă pe pagina de Facebook un mesaj în care afirma că Jericho a fost ucis sâmbătă, la ora locală 16. (17.00, ora României), o informaţie preluată de către unele publicaţii occidentale şi care a fost răspândită rapid pe Twitter.

Informaţia a provocat o reacţie de furie pe reţeaua de socializare, unde iubitorii de animale şi-au exprimat deja furia faţă de uciderea lui Cecil, pe 1 iulie, un leu rar, cu coamă neagră, care putea fi admirat adesea în Parcul Naţional zimbabwian Hwange.

Stapelkamp a declarat că GPS-ul lui Jericho arăta că leul se afla în mişcare, în zonă, ca de obicei, şi că părea că se află împreună cu o femelă.

"Când am auzit informaţia, m-am uitat la computer, iar mişcările sale păreau obişnuite. GPS-ul din zgarda sa a transmis un semnal la ora (locală) 20.06 (21.06, ora României). Totul pare în regulă", a declarat Stapelkamp pentru Reuters.

Autoritatea parcurilor naturale din Zimbabwe a impus sâmbătă o interdicţie pe termen nedefinit vânătorii organizate în afara parcului naţional, din care Cecil a fost ademenit şi ucis pe 1 iulie.

O sursă de la Agenţia pacurilor a declarat pentru Reuters că un al doilea leu a fost ucis ilegal de către un vânător străin, în Zimbabwe, pe 3 iulie. Această informaţie nu a fost confirmată de către oficiali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici