Un film despre James Dean, regizat de Anton Corbijn

Un film care descrie relaţia de prietenie dintre actorul american James Dean, decedat în 1955, la vârsta de 24 de ani, şi fotograful-jurnalist Dennis Stock de la publicaţia Life Magazine, va fi regizat de Anton Corbijn.

250 afișări
Imaginea articolului Un film despre James Dean, regizat de Anton Corbijn

Un film despre James Dean, regizat de Anton Corbijn

Dennis Stock era un tânăr paparazzo atunci când s-a împrietenit cu James Dean şi a devenit apoi fotograful personal al acestuia, informează contactmusic.com.

El a realizat o serie de fotografii cu James Dean - devenite ulterior legendare - în timpul unei călătorii cu automobilul de la Los Angeles la New York.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, filmările pentru acest proiect cinematografic, intitulat "Life", vor debuta la începutul anului 2014.

James Dean, protagonistul filmelor "Rebel fără cauză" şi "La Est de Eden", a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Fotograful Anton Corbijn, născut în Olanda, s-a remarcat în calitate de regizor cu lungmetrajul "Control", o biografie despre Ian Curtis, solistul trupei Joy Division. Cel mai recent film regizat de Corbijn a fost "Americanul/ The American" (2010), în care rolul principal a fost interpretat de George Clooney.

În ultimii ani, Anton Corbijn s-a remarca şi în domeniul producţiilor muzicale şi al instalaţiilor video. Astfel, scena pe care trupa Depeche Mode a concertat la Bucureşti pe 15 mai a avut un design special, unic în lume, bazat pe elemente vizuale impresionante, întregul concept scenografic fiind gândit de Anton Corbijn, responsabil pentru designul şi fotografiile albumului "Delta Machine", lansat de celebra trupă britanică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici