Un nou studiu arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare

  • Un studiu recent ne arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare
  • Este concluzia cercetătorilor de la NASA şi de la alte 3 universităţi
  • S-au folosit fotografii provenite de la satelitul Mars Reconnaissance Orbiter
812 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu arată că Marte a avut până la 20 de ere glaciare

Elon Musk vrea să ducă 1 milion de oameni pe Marte în următoarele decenii. Însă un nou studiu s-ar putea să-l facă să se răzgândească.

Un grup de cercetători NASA şi de la Universităţile Arizona, Fitchburg şi Austin au făcut o nouă descoperire despre trecutul planetei Marte. Aceasta a avut între 6 şi 20 de ere glaciare pe durata a 800 de milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă au analizat fotografii de mare rezoluţie a 45 de cratere de gheaţă de pe planeta Marte, realizate de satelitul Mars Reconnaissance Orbiter.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a 10 studenţi s-au mai analizat şi 60 de mii de roci de pe parcursul a doi ani. Li s-a urmărit distribuţia, gruparea şi mărimea acestora şi s-au studiat semnele de eroziune. Astfel se pot trage concluzii despre istoria planetei Marte fără să fie nevoie să se ajungă pe suprafaţa ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici