Un Rolls Royce folosit de prinţesa Diana în prima ei vizită din Statele Unite, scos la licitaţie

Automobilul Rolls Royce folosit de prinţesa Diana în prima ei vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în 1985, va fi scos la licitaţie pe internet, pe site-ul eBay.

198 afișări
Imaginea articolului Un Rolls Royce folosit de prinţesa Diana în prima ei vizită din Statele Unite, scos la licitaţie

Un Rolls Royce folosit de prinţesa Diana în prima ei vizită din Statele Unite, scos la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Automobilul a fost evaluat de Berman Museum of World History la 2 milioane de dolari, informează publicaţia americană The Sacramento Bee.

Autorităţile au cheltuit 200.000 de dolari pentru a moderniza acest model Rolls Royce deţinut de ambasada britanică şi fabricat în 1979, adăugându-i geamuri antiglonţ şi blindându-i caroseria. Totodată, ei au sigilat geamurile împotriva unor posibile atacuri cu gaz, instalând un sistem de comunicare special, care permite pasagerilor să vorbească cu persoanele aflate în afara automobilului fără să deschidă uşile sau geamurile.

Automobilul, un model Silver Wraith II, i-a transportat pe prinţul Charles şi pe prinţesa Diana cu ocazia primei ei vizite oficiale în Statele Unite, în 1985.

Automobilul argintiu cu interioare din piele roşie este scos la vânzare de Volo Auto Museum pe internet, pe site-ul eBay. Licitaţia, care a debutat pe 9 noiembrie, se va încheia pe 16 noiembrie.

O parte din suma ce va fi obţinută va fi donată fundaţiei Children with Cancer UK, înfiinţată de prinţesa Diana în 1988.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici