Un sistem la standarde europene pentru a scăpa de deşeurile voluminoase, inaugurat la Cluj

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat, sâmbătă, două centre pentru colectarea deşeurilor voluminoase, cum ar fi mobilă, aparatură electrocasnică, materiale rezultate din lucrări de construcţii, pentru a veni în sprijinul clujenilor care îşi fac curăţenie înaintea Crăciunului.

679 afișări
Imaginea articolului Un sistem la standarde europene pentru a scăpa de deşeurile voluminoase, inaugurat la Cluj

Un sistem la standarde europene pentru a scăpa de deşeurile voluminoase, inaugurat la Cluj

Primarul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că scopul celor două centre este de a-i ajuta clujeni, dar şi de a diminua rampele clandestine din oraş.

„Pe lângă punctele gospodăreşti pentru colectarea selectivă, am inaugurat şi două centre pentru deşeuri voluminoase care permit cetăţenilor din municipiul Cluj-Napoca să aducă mobilă, canapele, paturi, dulapuri, mai ales acum înaintea curăţeniei de sărbători. De asemenea, în aceste centre pot fi aduse deşeuri rezultate din construcţii, în urma lucrărilor de amenajare a locuinţei, dar şi aparate electrocasnice, de la frigidere până la televizoare vechi. Scopul celor două centre este de a oferi o alternativă clujenilor, dar şi de a diminua rampele clandestine din oraş şi îi avertizăm pe cei care vor să ducă deşeurile voluminoase în alte locuri că amenda este între 3000 şi 6000 de lei. Cele două centre asigură posibilitatea pentru clujeni de a se debarasa, fără plată, de aceste deşeuri”, a spus Boc.

Clujenii pot transporta personal deşeurile voluminoase la cele două puncte de colectare, care le preiau gratuit, dar pot apela şi la firmele de salubritate, care le asigură transportul contra cost.

„La intrarea în centre, deşeurile vor fi cântărite, iar cei care le predau trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate pentru a demonstra că locuiesc în Cluj-Napoca. De menţionat că aceste centre sunt deschise şi sâmbăta”, a mai spus Emil Boc.

Centrele sunt amplsate în cartierele Mărăşti şi Mănăştur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici